Ani v dnešním vydání nechybí exkluzivní informace od zelených trávníků v rámci seriálu FOTBAL EXTRA, který pokračuje dalším speciálním dílem. A zatímco minule jsme vám servírovali dvojitou podobu, dnes to jsou rovnou čtyři tematicky samostatná klání. Opět jsme totiž nashromáždili aktuální zprávy z prostředí výkonnostních soutěží, přičemž tentokrát přinášíme avizovaný rozhovor s čechovickým koučem, který svůj tým přivedl do krajského přeboru. Zmonitorovali jsme situaci v jednotlivých soutěžích, jak by měly dopadnout postupy-sestupy dle platných soutěžních řádů (z kuloárů je ale jasné, že všechno bude trochu jinak – pozn.red.) a přinášíme také žhavou novinku z prostředí okresních soutěží. Stačí nalistovat stranu 39 a když už tam budete, tak byste neměli opomenout ani další ohlédnutí za sezónou společně s aktuálním zpravodajstvím z tábora eskáčka na dvoustraně 40-41, v neposlední řadě pak zveme na dvě zajímavé akce.

Ještě předtím si ale naposledy připomeňme, co vše jste mohli najít v předchozích pětadvaceti dílech. V prvotním ohlédnutí jsme se podívali za sezónou jednotlivých týmů z Prostějovska ve všech soutěžích od krajského přeboru přes okresní třídy, mládežnické grupy až po ženskou kopanou. Svůj prostor následně dostal několikrát právě již zmíněný jediný profesionální tým v regionu. Poté přišel na řadu krajský přebor, v němž již třetí sezónu v řadě působí dva celky z Prostějovska – Kralice na Hané a Lipová. Další pokračování patřilo přehledu výsledků podzimní části ve všech mužských soutěžích od Přeboru Olomouckého KFS až po III. třídy OFS Prostějov, přidali jsme také ženská klání s regionálním zastoupením. Tento sumář „do kapsy“ byl perfektním doplňkem obsáhlé osmačtyřicetistránkové přílohy FOTBAL EXTRA, která vyšla jako součást čísla 48/2021 PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku. Následně došla řada na menší potěr, tedy mládež. Stejně jako u mužů a žen jsme vám nabídli souhrn napříč soutěžemi doplněný o konečné tabulky a exkluzivní rozhovor. Po týdenní přestávce jsme se zaměřili na Konici, tým hrající I.A třídu Olomouckého KFS, což byl doposud jediný regionální zástupce ve skupině „A“. A pak jsme si ve dvou dílech po sobě posvítili na „béčko“, v němž se naopak představilo hned pět týmů z Prostějovska. Prostor dostala i skupina „A“ I.B třídy, v níž má zdejší region čtyři zástupce. Jubilejní desátý díl patřil spanilé podzimní jízdě prostějovské Hané. Ve druhé části ohlédnutí za nejnižší krajskou soutěží nás čekala sonda ke zbývajícímu triu účastníků „béčka“. Dvanáctý díl nakoukl zpět do prostějovského eskáčka, které již zahájilo jarní část soutěžního ročníku, třináctka spustila monitoring podzimních bojů v nejvyšší okresní soutěži, tedy Přebor OFS Prostějov. Úvodní pasáž patřila lídrovi z Brodku u Prostějova, prostřední druhému celku tabulky z Vícova a oslovili i zástupce na třetím až sedmém místě tabulky, v závěrečném epilogu „okresu“ jsme pak získávali názory celků z osmé až čtrnácté příčky tabulky. Následovala úvodní sonda do III. třídy okresního fotbalového svazu, přičemž vzhledem k dřívějšímu začátku jsme se prvně věnovali skupině „B“. Mezitím si Večerník ještě odskočil k fotbalistkám. Zprvu dostala prostor skupina „B“ Moravskoslezské divize žen, jejíž jarní část odstartovala i s Mostkovicemi a Protivanovem, vzápětí došlo na fotbalistky 1.SK Prostějov hrající ještě o výkonnostní soutěž výše. V neposlední řadě jsme uzavřeli seniorské soutěže skupinou „A“ III. třídy pod hlavičkou OFS Prostějov, aby se pak plynule vrhli na mládežnické pole. Zde dostaly prostor naděje prostějovského eskáčka, ve druhé fázi přišly na řadu krajské a okresní grupy.  Po týdenní pauze, kdy do harmonogramu skočilo čtvrtfinále krajského poháru, jsme se do seriálu vrátili sondou k těm, bez kterých by fotbal nebyl fotbalem, tedy rozhodčím.

A jedeme zvesela dál! Na konec jarní části totiž plynule naváží souhrny kompletně odehraného ročníku 2021/2022! Jako první přišlo na řadu právě prostějovské eskáčko a jeho nevydařené jaro ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE. Věnovat se mu budeme hned v několika spektrech. Mezitím už pro vás chystáme druhý díl zaměřený na „muže v černém“, tedy rozhodčí a ruku v ruce s nimi přijdou na řadu také ženy v kopačkách, které již své soutěže ukončily. To vše najdete již v příštím dvojčísle PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, jehož součástí bude i tradiční souhrn seniorských soutěží společně s konečnými tabulkami a aktuálními novinkami.

FOTBAL EXTRA následně bude pokračovat i přes prázdninové měsíce, kdy budeme nejenže postupně hodnotit uplynulou sezónu 2021/2022 ve všech výkonnostních sférách, ale nahlédneme už i do ročníku příštího, neboť letní přestávka je opravdu velmi krátká.

Takže se pohodlně usaďte a pečlivě se začtěte do všeho, co má s „kulatým nesmyslem“ společného!

 

Další díl populárního seriálu FOTBAL EXTRA je veskrze speciální a najdete jej v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 20.června