Rok 2022 bude navždy zapsán v čechovických fotbalových kronikách zlatým písmem. Třeba v jedné z těch, jež byly k vidění na sobotních oslavách, postupových oslavách. Čechovice se dočkaly a zkusí si krajský přebor. Poprvé. A to přeci chce oslavu? A tak zatímco v sobotu slavili v Určicích, byť zde z jiného důvodu, v neděli připravili oslavu také do Čechovic.

 Plány byly velkolepé. Jenže počasí si dělalo své. Ne déšť, horka připravilo. „Snad aspoň někdo přijde,“ strachoval se Josef Sklenář, předseda klubu, necelou hodinu po začátku akce. Tou dobou byl na pořadu dne první bod programu hra tatínků proti dětem, která si získala všechny. A zapojilo se i pár maminek.

I další program sliboval zážitky, další fotbalové souboje, dále soutěže v individuálních dovednostech. „Ty ovládl náš Luděk Jahl,“ byl spokojený Josef Sklenář. K vidění bylo ale i pár nefotbalových věcí. Naštěstí ne momentů, to by ukazovalo na fauly nebo zranění. Ale třeba ukázku z výcviku psů. Ale také tombolu. Během ní se už dávno ukázalo, že strach z nedostatku návštěvníků nebyl úplně namístě. Lidé si prostě počkali na trochu chladnější počasí. V hojném počtu přišli hráči, jejich rodiny, podporovatelé. Nechyběla ani největší hvězda výběru Čechovic Jan Šteigl. Už plné stany tak s úsměvem sledovaly výrazy výherců v tombole. Někdo bral rajčata, někdo rum, jiný batoh. „Tak a honem ho běžte vyzkoušet. Hned zítra vyrazte na výlet,“ radil předseda výhercům. Co by to ale bylo za oslavu, kdyby se klub nepochlubil úspěchy. A tak nechyběly ročenky, poháry, fotografie a vzpomínky. Zkrátka sportovní oslava, jak má být.