Třetí přípravný zápas měli na program ve středu fotbalisté 1.SK Prostějov. Ve sváteční den v Lipové nastoupili proti třetiligovému Znojmu. Prostějov byl v zápase favoritem a roli potvrdil. Vyhrál 1:0, nicméně mělo eskáčko většinu utkání navrch.

Do utkání vstoupil Prostějov bez řady opor jako jsou Kušej, Schaffartzik, Bartolomeu nebo Koudelka. Prostor dostali noví hráči nebo hráči na testech. V první čtvrthodině hry hosté dočkali nedůrazných zakončení, s nimiž si Bárta poradil. Hrálo se zejména ve středu pole. Ve 26. minutě už ale ze standardky poslal míč do náruče Bárty Gonçalves. Králíček napadáním dostal soupeře pod tlak a svého spoluhráče Klimeše ke střele, ta byla sražená. Z dálky zkoušel střelecké štěstí Spáčil, ve 32. minutě se Bialek dostal k odraženému míči. Přestřelil. Ve 40. minutě se Bolf snažil zasáhnout centr ze strany. V závěru poločasu střílel Krakovčík, jeho rána byla sražená.

Zkraje druhého poločasu dobře kopl ze strany standardku Sečkář, Vyhlídal jeho nabídku v gól neproměnil. Další spolupráce stejných hráčů skončila střelou z voleje do brankáře. V 52. minutě Kulig poslal průnikovou nahrávku na Lhoteckého. Ten si potáhl míč, následně nahrávkou našel Králíčka, který proměnil po zemi k tyči – 1:0. Krátce nato střílel Mach nad a další ránu obstaral Stříž. Po hodině hry mohl navýšit skóre i Gáč, po rohu ale zamířil vedle. Pak se ukázalo i Znojmo. Turambaatar po kombinaci střílel vysoko nad. V 64. minutě Kulig upadl, do brejku mířil Turambaatar, vystřelil však do brankáře. 71. minuta přinesla průnik Vyhlídala přes tři hráče, vybojoval roh. Pěknou ránu po nahrávce Lhoteckého předvedl Kulig, ale nemířil přesně. V závěru mohli hosté vyrovnat. Standardku z hranice vápna ale neproměnili. Prostějov tak uhájil těsnou ale zaslouženou remízu.

3. přípravný zápas letní přípravy

1.SK Prostějov - 1.SC Znojmo 1:0 (0:0)

Branky: 52. Králíček. Žluté karty: 50. Russman, 62. Krakovčík. Střely: 7:3. Střely mimo: 5:2. Rohy: 7:1.

Sestava Prostějova: Bárta – Blahuta, Bialek, Mach, Spáčil – Vyhlídal, Klimeš, Bolf, Sečkář – Králíček, Lhotecký. Střídali: Kvapil – Kulig, Gáč, Kubušek, Stříž. Trenér: Pavel Šustr.

Sestava Znojma: Chmiel – Papež, Prokeš, Hnaníček, Krakovčík, Synek, Bartůněk, Russman, Špalek, Gonçalves, Alesandro. Střídali: Hamza, Kartišovs, Tumurbaatar, Dangoura, Berete. Trenér: Michal Pacholík.

Karel KROUPA, asistent trenéra 1.SK Prostějov: „Výsledek není úplně podstatný. Chtěli jsme vidět některé hráče, co zde jsou na testování. V zápase bylo vidět, že Znojmo začalo před třemi dny. U nás naopak bylo vidět, že kluci nejsou sehraní. Trochu ta kombinace vázla. Co jsme ale chtěli vidět u kluků na testování, to jsme viděli. Utkání tedy splnilo to, co splnit mělo.“

Michal PACHOLÍK, trenér 1.SC Znojmo: „Bylo to seznamovací utkání, poprvé jsme viděli kluky v akci. Byl to pro nás klasický přípravný zápas: pro tým to byl třetí den přípravy. Do zápasu jsme šli po posilovně a tréninku z předchozího dne a v utkání to bylo znát. Ale zápas beru v rámci přípravy tak, že splnil účel. Hlavně jsme viděli kluky v zápasovém tempu a zatížení. Myslím si, že s utkáním můžeme být spokojení.“