Rozlosování nového ročníku proběhne v rámci Okresního fotbalového svazu Prostějov už tuto středu 13. července, kdy se dozvědí svůj jízdní mužské i mládežnické kategorie. Na rozdíl od krajského aktivu se okresní uskuteční per rollam, tedy vzdáleně, a kluby budou následně o losování informovány.

V okresním přeboru přijdou na řadu tři novinky a další budou také ve třetích třídách, které se dočkají hned trojice nových klubů, pokud se nikdo do této doby neodhlásí. Zřejmě nejpikantnější je přesun Jesence-Dzbelu, který jde z I.B třídy Olomouckého KFS rovnou do třetí třídy OFS Prostějov. Jeho právo v okresním přeboru mají zaujmout Výšovice, které přitom během sezóny účast mezi elitou odmítaly.

V nejvyšší okresní soutěži se kromě stabilních členů představí hned tři nováčci. Právo postupu využily Přemyslovice jako vítěz „B“ skupiny III. třídy i vítěz „A“ skupiny, rezerva Kostelce na Hané. Poslední změnou měl být právě přesun sloučeného výběru Jesenec-Dzbel, který měl nahradit Brodek u Prostějova, nakonec zde ale budou působit Výšovice, protože Jesenečtí míří výtahem rovnou do třetí třídy.

Ve třetích třídách OFS nahradí dva postoupivší celky z okresního přeboru. Do „A“ skupiny zamíří Tištín a do „béčka“ Ptení a již zmiňovaný Jesenec-Dzbel. Kromě celků, které se představily už loni, budou nově hrát i dvě rezervy, konkrétně od nováčků krajského přeboru z Konice a Čechovic. Podle počtů účastníků se bude následně rozhodovat o počtu kol. Určitě se ale bude hrát v „A“-skupině minimálně tříkolovým systémem a zápasů tak bude minimálně 18, což je oproti loňskému ročníku výrazné navýšení.

Jak budou vypadat první kola i jak nakonec vypadá finální obsazení soutěží, budeme informovat v následujícím vydání Večerníku.