Na závěr letní přípravy čeká svěřence trenéra Pavla Šustra znovu ligový soupeř. Tím bude Zlín, který tak bude druhým ligovým soupeřem Prostějova v přípravě. Naposledy se týmy setkaly rovněž během letní přípravy. Eskáčko tehdy se Zlínem remizovalo 2:2. Závěrečné utkání přípravy se odehraje na zlínském stadionu v sobotu 23. července.

Fotbalový klub ze Zlína patří v České republice k těm tradičním. Vznikl už v roce 1919. Velice dlouhou dobu byl Zlín „pouze“ ve druhé nejvyšší soutěži. To se změnilo začátkem devadesátých let. Později ještě Zlín sestoupil. Od roku 2015 už je ale stabilním členem ligy. Největším úspěchem posledního desetileté je 6. místo z roku 2017.

Zlín v uplynulé sezóně skončil na jedenáctém místě. Vyhnul se tak sice baráži o ligu, nedosáhl ale ani na střed tabulky. Moc ale nechybělo a mohl být díky vyrovnanosti tabulky přeci jen výrazně výš. Poslední dva zápasy s Mladou Boleslaví a se Slavií však prohrál. A další dva předešlé skončily remízou. Celý ročník ale mužstvo trápil vyšší počet inkasovaných branek.

Tým Zlína se po minulé sezóně příliš nezměnil. Z mužstva odešli Conde a Vraštil, jenž přesídlil do Olomouce. Zůstali naopak třeba Antonín Fantiš, nejlepší střelec předešlého ročníku v dresu Zlína Tomáš Poznar. Anebo Robert Hrubý. V týmu nechybí zahraniční hráči jako Dramé nebo Vukadinovič. Tým je nejen podle ligových startů, což je pochopitelné, ale také věkově výrazně zkušenější než ten prostějovský. Vzájemný zápas bude hodně zajímavý pro prostějovského Roberta Bartolomea, který v minulosti ve Zlíně působil.