Jízdní řád nového ročníku okresních soutěží je znám. Nyní už je tak jasné, že se potvrdily veškeré spekulace a změn je tak o něco víc, než se čekalo. V okresním přeboru bylo předem jasné, že jej opouští tři celky. Brodek u Prostějova čekala cesta do krajských soutěží, Tištín a Ptení naopak pád o soutěž níž. Za druhé dva jmenované se dočkal pozvánky mezi okresní smetánku výběr rezervy Kostelce jako vítěz třetí třídy skupiny „A“ a vítěz „B“ skupiny z Přemyslovic. Za Brodek měl okres doplnit Jesenec-Dzbel, který se ale po pádu z I.B třídy rozhodl přejít rovnou do nejnižší soutěže. Jeho místo tak zaujal druhý celek „A“ skupiny z Výšovic. Tím ale změny nekončí.

Reorganizace se dočkaly i soutěže nejnižších třetích tříd. „A“ skupina, kde loni zůstalo pouhých sedm účastníků, se letos rozrostla na osm a hrát se bude tříkolově. Zatímco ze skupiny po postupu šel nahoru Kostelec a Výšovice, jejich místa obsadil padající Tištín, Čechy pod Kosířem z „B“ skupiny a rezerva Čechovic, která se po roční pauze vrací na scénu. Soutěž tak začíná už v polovině srpna a odehrát by se mělo jedenáct kol v rámci podzimu.

Z „B“ skupiny sice zmizely kromě postupujících Přemyslovic i Čechy pod Kosířem, ale počet celků se přesto zvýšil. Skupinu doplnilo Ptení, Jesenec-Dzbel a nováček v podání rezervy Konice. Zde čeká na každý celek klasický dvoukolový systém.

U starších žáků počet nepatrně klesl, ale na vině je především nově otevřená krajská soutěž, do které se některé celky z regionu přihlásily namísto okresní soutěže. U mladších žáků naopak jejich počet ještě stoupl a soutěž bude letos hrát třináct celků.

Losovací aktiv proběhl ve středu odpoledne a po něm už je o všech soutěžích jasno. V případě odhlášení už by se jednalo o tučné pokuty. Pro celky, které mají na domácí zápasy zadané hlášenky, je finální termín do 25. července.