První ostré zápasy letošního ročníku nabídl okresní pohár, který se po svém návratu dočkal už třetího ročníku. Ve čtvrtfinálových soubojích se dařilo domácím a hned tři z nich na své půdě slavili postup. Hráči Bedihoště zvládli na svém hřišti penaltový rozstřel a pro finalistu loňského ročníku z Luké to tak byla konečná, když srovnal krátce před koncem. To stejné zvládly na penalty i Němčice proti rezervě Plumlova. Rezerva Čechovic si poradila díky lepší fyzičce se Ptením a Brodek u Konice splnil roli favorita ve Hvozdu a dovezl si postup.

 

Sokol Bedihošť

FK Luká

1:1 (0:0) PK 4:2

Branky: 86. Fojtík – 70. Vydržel. Rozhodčí: Procházka – Jurníček, Oteo. Žluté karty: 48. Masař. Diváků: 67.

Sestava Bedihoště: Zdráhal – Novotný, Masař, Fojtík, Sedlák – Khýr, Hrubý, Langr, Tinka, Hájek – Nedělník. Střídali: Křivánek, Vlachynský, Čunderle. Trenér: Ludovít Šuranský.

Sestava Luké: Burian – Bureš, Oračko, Čapák, Čuri, Drapl, Geršl, Grulich, Spurný, Muzikant, Hlavinka, Pluháček, Šincl, Vydržel. Hrající trenér: Petr Vydržel.

Hodnocení hráče Bedihoště Davida Fojtíka: „Luká se snažila hrát kombinační fotbal a rychle si to dávala, což nám dělalo problémy. Myslím si, že nás i přehrávala a naštěstí pro nás se jí nedařilo v koncovce. Toho jsme dokázali využít na konci zápasu a podařilo se nám z tlaku srovnat a v penaltovém rozstřelu se potvrdilo soupeřovo trápení v koncovce.“

Hodnocení hrající trenéra Petra Vydržela se do uzávěrky nepodařilo získat.

Sokol Čechovice „B“

FC Ptení

3:1 (1:1)

Branky: 26. Ján, 66. Haluza, 75. Jahl – 17. Novák. Rozhodčí: Dömisch – Kubalák, Winkler. Žluté karty: 55. Bezecný – 55. Novák. Diváků: 80.

Sestava Čechovic: Zelinka – Doseděl, Haluza, Rozehnal, Smolka – Robeš, Zacpal, Valdez, Naicler – Jahl, Faltýnek. Střídali: Bezecný, Začal, Starý, Sobota, Ján, Jodl, Doležel. Trenér: Evžen Kučera.

Sestava Ptení: Grulich – Látal, Peterka, Kohout, Chlup – Kuba, Nevrla, Holinka, Šmída – Novák, Jergl. Střídali: Vyroubal, Přikryl, Kučera, Hon, Václavík. Hrající trenér: Michal Kohout.

Hodnocení trenéra Čechovic Evžena Kučery: „Dneska jsme se v zápase viděli poprvé pohromadě. Bylo patrné, že ze začátku jsme se hledali, v prvním poločase byl soupeř hodně nepříjemný. Těžil zejména ze standardních situací, po jedné dal i úvodní branku. Nám se podařilo vyrovnat v prvním poločase a ve druhém bych řekl, že soupeř odpadal fyzicky a my jsme jasně převzali iniciativu. Do ničeho jsme jej nepustili a utkání se nám podařilo rozhodnout. Na první duel určitě dobrá prověrka před začátkem ročníku.“

Hodnocení kapitána Ptení Michala Kohouta: „My jsme do zápasu šli naostro bez tréninku, protože nám soutěž začíná až v září. Myslím si, že jsme ostudu neudělali. Domácí byli běhavější a lepší. Měli tam řadu mladých kluků doplněných zkušenými hráči. My jsme se s nimi drželi do nějaké šedesáté minuty, ale pak se na nás asi podepsalo, že řada hráčů se včera účastnila gulášfestu ve Ptení. (smích) Chtěli jsme si zahrát a jsme rádi za tento první ostrý trénink. S postupem jsme ani nepočítali, splnilo to pro nás účel, zahráli jsme si na krásném hřišti a s příjemným soupeřem.“

FC Hvozd

Brodek u Konice

1:3 (0:2)

Branky: 68. Burian – 39. H. Burget, 42. a 65. Kolář. Rozhodčí: Protivánek – Minx, Franc. Žluté karty: 45. Vogl – 30. Kschwend, 87. Kolář. Diváků: 75.

Sestava Hvozdu: Koutný – Vánský, Dostál, Petřík, Beneš, Heblák, Mrnka, Dostál, Komárek, Vogl, Mlýnský, Bílý, Muzikant, Klár, Kopečný, Burian. Trenér: Rudolf Švehla.

Sestava Brodku u K.: Havlen - Kalabis, Burget H., Müller,Blatner - Burget J., Kschwend, Koudelka P., Koudelka Z. – Kolář, Grepl Matyáš, Střídali: Svoboda, Vičar. Trenér: Radovan Vičar.

Hodnocení trenéra Hvozdu Rudolfa Švehly se nepodařilo získat.

Hodnocení trenéra Brodku u Konice Radovana Vičara: „Začátek patřil nám, ale z územní převahy jsme vytěžili jen nájezd Koláře, kterého domácí brankář vychytal. Poté se osmělili i domácí a také si vytvořili tutovku, ale Havlen nás podržel. V závěru poločasu se nám podařilo vstřelit dvě slepené branky, což nás uklidnilo a bylo to vidět i začátkem druhého poločasu, kdy jsme byli aktivnější a stvrdili to druhou Kolářovou brankou. Poté se hrál otevřený fotbal, z čehož už jen vyplynulo snížení domácích.“

FK Němčice nad Hanou

Plumlov „B“

1:1 (1:0) PK 4:3

Branky: 11. Vyroubal – 65. Ševcůj. Rozhodčí: Kaštyl – Kordzik, Majer. Žluté karty: 62. Pěnčík, 64. Jordán, 88. Studený (všichni N). Diváků: 80.

Sestava Němčic: Chmelař – Frýda, Vejvoda, Řezáč, Korčák – Jordán, Župka, Vyroubal, Pěnčík – Studený, P. Hrabal. Střídali: M. Hrabal, Handl, Jiříček. Trenér: Pavel Voráč.

Sestava Plumlova: Grepl – Pavel Kiška, Gryglák, Chmelař, Mynařík – M. Bureš, Petr Kiška, Bárta, Surma – V. Kotlán, F. Kotlán. Střídali: Linney, Ševcůj, R. Bureš. Trenér: Ladislav Ševcůj.

Hodnocení trenéra Němčic Pavla Voráče: „Byl jsem trochu zklamaný, protože jsme nechtěli hrát stejně jako každý rok přátelský duel s Plumlovem a chytli jsme ho v poháru. Pojali jsme to jako přípravný duel a generálku na příští týden. Hráči k tomu přistoupili zodpovědně a byl to vyrovnaný a slušný zápas. Dostali jsme se do vedení a mohli jsme ho navýšit. Pak měl ale šance i Plumlov. Ve druhém poločase jsme to museli trochu přeházet a bylo to znát. Soupeř byl lepší a podařilo se mu snížit. Nakonec to rozhodly penalty a tam jsme byli přesnější, postupujeme tak dál. Možná pomohlo i to, že jsem klukům v Plumlově nakecal, že budu hrát i já, tak dostali strach a nepřijeli ještě v lepší sestavě.“ (smích)

Hodnocení trenéra Plumlova Ladislava Ševcůje: „V prvním poločase byl soupeř lepší a měl jednoznačně navrch. Výborně napadal a měl dobrou rozehrávku, nám se nedařilo nic a jejich protiútoky nám dělaly velké problémy. Ve druhém poločase jsme měli daleko víc ze hry my a podařilo se nám vyrovnat. Nicméně ten finální penaltový rozstřel nedopadl nejlépe a soupeři gratuluji k postupu.“