Nejhůře ze zástupců Prostějovska dopadl Protivanov. Znovu se ocitl ve spodních patrech tabulky. I tak nebyl kouč Protivanova David Novotný, který tým vedl po odchodu kouče Pavla Musila, zcela kritický. Především po herní stránce cítí kouč progres, k lepšímu bodovému zisku to ale nestačilo a celek ze severu regionu skončil na předposlední dvanácté příčce. 

„Jaro hodnotím kladně. Herně jsme se zvedli. Sice výsledky nebyly úplně nejlepší, ale bylo vidět, že zvládneme hrát s kýmkoli. Až na Čechovice, ty byly jinde. Jinak všechno byly vyrovnané zápasy,“ konstatoval kouč. A vyzdvihl, co se týmu povedlo. „Nedostávali jsme už tolik branek jako na podzim. Trápila nás ale koncovka. Herně to ale nebylo vůbec špatné a byl vidět posun,“ pokračoval David Novotný.

V některých zápasech, kdy byl Protivanov spíše outsiderem, pak překvapil houževnatostí. Třeba proti Čechovicím. Ale ne pouze proti nim. „Určitě si dlouho budu pamatovat zápas s Novými Sady. Po půlce jsme prohrávali 0:3 a dokázali jsme se do zápasu vrátit. Toho si cením, že se kluci nevzdali a zabojovali. Byl to nejspíš náš nejlepší poločas,“ ohlížel se David Novotný.

I on byl požádán, aby vyzdvihl některé hráče za nadstandardní výkony. „Vyzdvihl bych Adama Růžičku, který přišel v zimě. Dodal týmu bojovnost na středu. A pak bych rád vyzdvihl Františka Pospíšila, který dal na jaře osm branek. Probudil se střelecky a snad mu to vydrží i do podzimu,“ ocenil Novotný.