Svěřenci kouče Šustra za sebou mají první – hned vítězný - duel na půdě soupeře v Praze a v rámci 2. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se poprvé představí před vlastním publikem. Na domácí půdě by eskáčko rádo začalo vítězně. V cestě mu bude stát FK Třinec, který se v posledním ročníku zachraňoval a v novém s velmi pozměněným kádrem sice pomýšlí na lepší pozice, avšak na úvod schytal trojku. Jak se Prostějovu vydaří první domácí duel sezóny 2022/2023, to bude jasné krátce před devatenáctou hodinou.

Premiéru před domácím publikem si odbude řada nováčků v prostějovské sestavě. Pikantní duel to bude určitě pro dvojici Jakub Bolf a David Gáč, kteří ještě v jarní části uplynulé sezony oblékali dres soupeře. Třinec by se na domácí premiéru mohl zdát ideálním soupeřem. Prostějov na něj ve svém hájemství umí, a navíc je to celek, který poslední ročníky trávil těsně nad pásmem sestupu. Před novým ročníkem ale došlo v jeho kádru k velkému zemětřesení a těžko odhadovat, jaká bude skutečná síla výběru trenéra Martina Zbončáka. „Jak ho znám, tak bude klást důraz na defenzívu. Obzvlášť po prvním nevydařeném utkání očekávám, že soupeř přijede především bránit a my budeme dobývat, což není vždy ten nejjednodušší úkol,“ uvědomuje si nástrahy blížícího se zápasu Pavel Šustr, staronový trenér 1.SK Prostějov.

Třinecké mužstvo loni v ofenzivě sázelo především na Reného Dediče, který ale nečekaně přestoupil do Plzně. Během letní přestávky mužstvo opustili i další hráči, konkrétně obránci Imrich Badecs, Jan Javůrek a už zmiňovaní Jakub Bolf a David Gáč. Ze záložní řady zmizeli Aleš Nešický a Tomáš Weber, odešel i útočník Michal Petráň.

Směrem dovnitř kádru se pak udála také řada novinek a kouč má nově k dispozici Vojtěcha Braka, Jiřího Kateřiňáka, Tomáše Jursu, Kryštofa Obadala či pro fanoušky Prostějova známého Dominika Straňáka. Týden před startem ročníku klub přivedl ještě dvojici Marián Tandara a Lukáš Holík, zkušený ofenzivní univerzál, který většinu kariéry strávil ve Zlíně.

Větší množství změn se událo také v kádru Prostějova, bude tak zajímavé sledovat, kterému z celků se podařilo během přípravy nové tváře do mužstva lépe implementovat. „A je to tady! Jak na tiskovce předseda klubu pan Jura mluvil o tom, že by rád vyhrával více doma než venku, hned jsem si vzpomněl na první zápas, který nás čeká... Máme nové mužstvo, uvidíme, jak se s tím tlakem hráči poperou,“ utrousil napůl vážně a napůl s nadsázkou kouč Šustr.

Výkop střetnutí 2. kola F:NL mezi Prostějovem a Třincem je na hřišti areálu SCM Za Místním nádražím v sobotu 6. srpna v 17.00 hodin.