Zimní příprava fotbalistů nabírá před Vánocemi konkrétní obrysy, v případě 1.SK Prostějov však existuje zatím ještě hodně otazníků. Dohodnutí jsou rámcově soupeři, s nimiž by eskáčko mělo sehrát přípravné zápasy, ohledně termínů a místa konání panují zatím nejasnosti. Tradiční Tipsport zimní ligy se v ročníku 2021 Hanáci nezúčastní.

Všechno má na svědomí nově budovaná plocha s umělým povrchem v areálu za Olympijskou ulicí, která měla být už na zimní přípravu dokončená. Jak vysvětlil technický ředitel eskáčka Tomáš Čepa, vzhledem k počasí se hřiště nedokončí včas a všechny plány tak vzaly za své.

„Ze strany organizátorů Tipsport zimní ligy jsme byli osloveni v září, ale počítali jsme s tím, že budeme mít na zimní přípravu k dispozici novou plochu s umělým povrchem, která by nám ušetřila cestování, tudíž jsme nabídku odmítli,“ objasnil důvod absence Prostějova v této soutěži. „Vím, že proběhlo nějaké předjednávání, spíše na úrovni vedení klubu. Ve finále mezi účastníky nejsme. Pohár je dobrý skrz kvalitní soupeře, zase je ale náročný na dojíždění, letos jsme třeba jezdili do Ostravy. I vzhledem k tomu, že budujeme novou umělou trávu, tak jsme chtěli co nejvíce zápasů směřovat do Prostějova na domácí půdu,“ potvrdil původní záměr Pavel Šustr, kouč prostějovských fotbalistů.

Moravská skupina se původně měla hrát v Brně, jenže po odřeknutí Mladé Boleslavi nakonec Zbrojovka pojede na turnaj čtyř na Maltě, takže v konečném důsledku ani žádná „moravská“ skupina nevznikla.

„Termíny, časy a místa přípravných zápasů se budou řešit v nastávajícím týdnu podle toho, kde bude místo a kdy. V plánu bylo odehrát téměř vše doma, kvůli nedokončené umělce se bude dělat vše znovu a může dojít k zásadním změnám,“ nemohl být Tomáš Čepa stran zimního programu zatím konkrétnější.

S jakými soupeři eskáčko v přípravě změří síly, uvádí přehledná tabulka. Nejatraktivnějšími soupeři budou bezesporu prvoligové týmy Baník Ostrava a Opava. 

 

přehled přípravných zápasů - zima 2021

Baník Ostrava – 1.SK Prostějov

SFC Opava – 1.SK Prostějov

1.SK Prostějov – SK HS Kroměříž

1.SK Prostějov – FC FASTAV Zlín „B“

1.SK Prostějov – SK Uničov

1.SK Prostějov – MFK Frýdek-Místek

1.SK Prostějov – FK Blansko

1.SK Prostějov – SK Líšeň

1.SK Prostějov – Viktoria Otrokovice