Také druhé srpnové vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku nabízí další díl seriálu FOTBAL EXTRA, který pravidelně přinášíme už takřka rok, vězte, že ještě zdaleka nekončíme. Zatímco v minulém čísle jste mohli najít hned tři díly včetně preview ke startu nové sezóny 2022/2023 a kompletního losu všech soutěží, jež započaly o uplynulém víkendu, dnes se vracíme ryze k bojům, které se udály v soutěžním ročníku 2021-2022.

A stejně jako před týdnem zůstaneme u I.B třídy Olomouckého KFS, pouze skupinu „A“ vystřídá „béčko“, kde mělo Prostějovsko kvarteto zástupců.

Ještě než se ohlédneme za tím, jak si čtveřice Haná Prostějov, Mostkovice, Smržice a Jesenec-Dzbel vedla, připomeňme si ve stručnosti, co vše jste mohli najít v předchozích sedmatřiceti dílech. Prvotní ohlédnutí jak po podzimní, tak jarní části patří souhrnům seniorských, ženských i mládežnických soutěží, největší prostor následně dostává jediný profesionální klub v regionu, jímž je účastník druhé ligy 1.SK Prostějov. Poté přišel na řadu krajský přebor, ještě s duem Kralice na Hané a Lipová. Následovaly další grupy Olomouckého KFS až po III. třídu OFS Prostějov, přidali jsme také ženská klání s regionálním zastoupením a došla i řada na menší potěr, tedy mládež. Nejinak tomu bude i v příštích týdnech. Tu a tam nám občas do naplánovaného harmonogramu skočí aktuální události, jako bylo například čtvrtfinále krajského poháru, či naposledy již zmíněné rozlosování všech soutěží. V neposlední řadě jsme se v seriálu věnovali i těm, bez kterých by fotbal nebyl fotbalem, tedy rozhodčím.

A jedeme zvesela dál! Už příště se můžete těšit na důkladný monitoring Přeboru OFS Prostějov-II. třídy. Následně bude seriál FOTBAL EXTRA pokračovat výkonnostně nejnižším kláním ve III. třídě, abychom postupně přešli k již zmíněným ženám v kopačkách a mládežnickým soutěžím.

Takže se pohodlně usaďte a pečlivě se začtěte do všeho, co má s „kulatým nesmyslem“ společného!