Lepší reklamu na nový ročník okresního přeboru si snad ani nelze představit! Kdo přišel první srpnovou neděli v Dobromilicích na fotbal, viděl hned osm branek a ještě penaltový nášup. Přitom o zápase se dávno před přestávkou zdálo být rozhodnuto, na ukazateli svítilo hrozivých 0:4. Jenže domácí se zpočátku druhé půle dvěma brankami přece jen dostali do zápasu a v samotném závěru oslabený Vícov udolali. V nastaveném čase „Dobrátka“ srovnala skóre a stoprocentním výkonem při penaltách urvala ještě bod navrch!

Lepší vstup do nové sezóny si snad ani nelze představit. Už po čtyřech minutách napřáhl zpoza šestnáctky Štěpánek a míč směřující k tyči podklouzl brankáři Noskovi pod rukou do sítě – 0:1. Domácí se snažili oplatit po nepřímém kopu, Nedělova hlavička ale směřovala nad břevno. Ještě se nenaplnila ani úvodní desetiminutovka, když po zmatcích v domácí obraně zužitkoval na zadní tyči Pliskův přízemní centr opět Štěpánek – 0:2.

Štěpánek následně mohl rychle zkompletovat hattrick, jenže jedna střela šla přímo do míst, kde stál gólman, a samostatný nájezd na Noska trestuhodně prováhal. Po půlhodině odmával faul v šestnáctce pomezní sudí a po konzultaci hlavní arbitr ukázal na penaltový puntík, příležitost Rajnoha nepromarnil – 0:3. Ještě do přestávky centr zleva využil před brankou střelou přes gólmana Pavel Pliska – 0:4.

 

 

POZÁPASOVÉ HODNOCENÍ TRENÉRŮ

Michal ROCHLA – FC Dobromilice:

„První poločas byl tragédie, na hřišti jsme se hledali, jistou roli také sehrál úvodní gól. O poločase jsme si řekli, že už asi nemá cenu tento zápas řešit, že je rozhodnutý, a nastoupili jsme do něj jako za bezbrankového stavu. Kluci se kousli, hosté také zřejmě trochu podcenili druhý poločas, což byl důležitý faktor pro konečný výsledek. Každopádně kluci si za tím šli, za stavu 3:4 jsem si už říkal, že kontaktní branka přišla pozdě. Pak ale následovala ještě jedna vydařená akce. Kluky musím za druhý poločas pochválit za bojovnost. Při penaltách jsme si řekli, že když už máme bod, vezmeme si i ten druhý. Na penalty se kluci přihlásili sami a stoprocentní úspěšnost mě opravdu překvapila.“

Miroslav KRUTOVSKÝ – TJ Sokol Vícov:

„V prvním poločase jsme jednoznačně dominovali. Dali jsme dvě rychlé branky, to nás uklidnilo. Drželi jsme pak míč, vytvářeli si šance a proměňovali je. Do druhého poločasu jsme trochu prostřídali, chtěli jsme udržet tempo hry a vývoj zápasu, ale nechápu to selhání, to je pro mě nepřijatelné a budeme se s tím muset srovnat. Soupeřovy góly byly jak přes kopírák, dlouhý nákop za obranu a nahrávka do vápna. V obranné práci chyběla větší součinnost, důraz v osobních soubojích. Soupeř hrál nepříjemně, byla tam spousta faulů a surových zákroků. Paradoxně červenou kartu jsme dostali my, což je trochu zvláštní v celkovém kontextu hry.“