Dlouho nehrané derby mají za sebou po středě fotbalisté Přerova a Prostějova. Týmy ze sousedních měst se nepotkaly na hřišti skoro čtvrtstoletí. Nyní je čekalo první kolo Mol Cupu. Favoritem bylo prostějovské Eskáčko hrající o dvě úrovně výše. A roli favorita potvrdilo, když nakonec ovládlo zápas poměrem 4:1.

Zápas začal lépe pro Přerov. Ten se sice veskrze bránil, vyrážel ale do rychlých protiútoků. A navíc se domácí tým ujal vedení. Ve 14. minutě Caletka zachytil sražený míč a poslal jej k tyči, mimo dosah Bárty. Krátce nato přišla další rána pro Prostějov, Gáč musel po zranění střídat. V dalších minutách se Eskáčko dostávalo do tlaku, a nakonec se dočkalo srovnání: ve 24. minutě využil Elbelovu nahrávku napříč vápnem Jakub Bolf, který u levé tyče srovnal. Po půlhodině hry mohl vážně zahrozit Repček, nicméně se šance zalekl a nevystřelil. Ve 39. minutě zase Ali-Abubakar měl obrovskou šanci, kdy vystřelil do rohu brány, domácí gólman ale šikovně zasáhl. V nastavení prvního poločasu se ale ještě Eskáčko stihlo prosadit. Jan Schaffartzik si udělal ve vápně místo a poslal centr hlavou do sítě – 1:2.

Druhý poločas začal zprvu ospale. Ale v 55. minutě proběhlo hned čtvero střídání u domácího týmu. Krátce nato Prostějov zatlačil, série centrů a rohů ale neskončila změnou skóre. V dalších minutách měl Přerov několik šancí, třeba díky Kocianovi nebo Repčekovi. Několikeré střídání přišlo i na druhé straně, v 68. minutě. Tehdy se na hřiště dostali třeba Bialek nebo Bartolomeu. V 80. minutě došlo k definitivnímu rozhodnutí. Vlachovský se dostal nadvakrát k hlavičce do brány. Nejprve namířil do brankáře, napodruhé ale už uspěl – 1:3. Přerovu v závěru viditelně docházely síly, jen se bránil. A přišel tak další trest. V 82. minutě nejprve míč trefil do brankáře Koudelka, důrazem se ale následně prosadil z dorážky Ali-Abubakar. Krásnou střelu pak ještě předvedl Bartolomeu krásnou střelu z voleje ale přestřelil. Eskáčko však už tou dobou mělo vítězství v utkání jisté.

1. kolo MOL Cupu

1. FC Viktorie Přerov – 1.SK Prostějov 1:4 (1:2)

Branky: 15. Caletka – 26. Bolf, 45+3. Schaffartzik, 80. Vlachovský, 82. Ali-Abubakar. Rozhodčí: Tomanec – Poláček, Šimoník. Žluté karty: 45+4. Kratochvíl, 70. Kocian – 37. Zapletal. Střely: 3:11. Střely mimo: 4:7. Rohy: 3:11.

Sestavy:

1.FC Viktorie Přerov: Kolenko – Kratochvíl, Javora (C), Kuča, Zimčík (56. Šišlák) – Kocur (56. Řezník), Kunka (56. Masný), Mirvald (31. Kocian), Kytlica (56. Kašpárek), Caletka – Repček. Trenér: David Roja.

1.SK Prostějov: Bárta (C) – Bolf (69. Bialek), Blahuta, Gáč (19. Schaffartzik), Eibel (69. Koudelka) – Vlachovský, Kulig (73. Mach) Omale, Zapletal – Ali-Abubakar, Píchal (69. Bartolomeu). Trenér: Pavel Šustr.