Úvod sezóny se v I.B třídě skupině A zástupcům Prostějovska spíše povedl. Hned dva naplno bodovali. Klenovice vyhrály dokonce venku. Otaslavice se zase mohou pochlubit vskutku fotbalovým skóre v podobě 1:0. Slušný vstup do sezóny zaznamenal i Pivín, který dokázal remizovat a taky potvrdil, že už nemusí dostávat tolik branek jako v nedávné minulosti. Vrchoslavice pak prohrály. I když ne tak hrozivě jako během minulého ročníku. Jeden tým z Prostějovska však nehrál: Brodek u Prostějova má přeložený zápas s Radslavicemi na 28. září.

 

Sokol Domaželice

Sokol Klenovice na Hané

0:2 (0:1)

Branky: 30. Cetkovský, 62. César. Rozhodčí: Vybíral – Panák, Navrátil. Žluté karty: 40. Navrátil – 33. César, 83. Spálovský. Diváků: 142.

Sestava Klenovic: Polák – Bridzik, César, Cetkovský, Popelka – Zapletal (90. Kubalčík), Rozehnal, Všianský, Grepl – Spálovský (85. Drábek), Chlud (78. Buček). Trenér: Vladimír Horák.

Hodnocení trenéra Klenovic Vladimíra Horáka: „V prvním poločase to byl bojovný fotbal a hrálo se hlavně od vápna po vápno. My jsme zodpovědně bránili a čekali na svou příležitost. Ta přišla po pěkně rozehrané standartní situaci, kdy otevřel skóre Cetkovský. Zbytek poločasu jsme si pohlídali. Ve druhé soupeř otevřel hru a my jsme měli i další šance. Krásnou branku pak přidal César z volného přímého kopu, kdy už předtím trefil břevno. Zápas se pak už spíše dohrával. I soupeř měl nějaké šance, ale nevyužil je a na konci bych řekl, že už mu trochu došla energie.“

 

Sokol Pavlovice u Přerova

Sokol Otaslavice

0:1 (0:0)

Branky: 61. T. Hon. Rozhodčí: Novák – Koníček, Pospíšil. Žluté karty: 10. Nykolyshyn, 27. Běhal, 48. Talla, 86. Navrátil – 41. Ruszó, 55. Drmola. Diváků: 106.

Sestava Otaslavic: Sika – Ruszó, Vogl, Maňák, Smékal – T. Hon (86. Koudela), Chvojka, Dreklser, Gerneš – M. Hon (59. Tkáč), Drmola (90+2. Kolařík). Trenér: Jiří Hon.

Hodnocení trenéra Otaslavic Jiřího Hona: „K vidění nebyl vidět moc pohledný fotbal. Na nevalném hřišti. Nicméně prvních patnáct minut bylo v naší režii, kdy jsme soupeře dostávali pod tlak. A vytvářeli jsme si gólové šance. Ale vázlo zakončení. Potom se hra vyrovnala. Trošku jsme se přizpůsobili soupeřově hře. O poločase jsme si pár věcí řekli, co musíme zlepšit. Z jedné šance dobrým přechodem jsme skórovali. Navyšovali jsme tlak, ale vázla nám koncovka. Nicméně tři body z venku bereme a jsme za ně rádi.“