Druhý díl napsala i „A“ skupina I.B třídy Olomouckého KFS. V této grupě se tentokrát odehrály všechny duely a premiéru tak za sebou má i Brodek u Prostějova, který na domácí půdě předvedl kvality a zvítězil jednoznačně nad dalším nováčkem z Pavlovic u Přerova. V rámci prvního regionálního souboje v kraji se odehrál duel v Otaslavicích, kde si domácí poradili s Vrchoslavicemi jasně. Klenovice braly doma bod proti Opatovicím a Pivín prohrál na půdě nováčka z Hustopečí.

TJ Sokol Klenovice na Hané - TJ Sokol Opatovice 3:3 (1:0)

Branky: 35. Zapletal, 56. Všianský, 86. Cesar - 63., 75. a 81. Veselka. Rozhodčí: Horák – Procházka, Pytela. Žluté karty: 50. Zela, 56. Klvaňa, 74. Hostaša (všichni O). Diváků: 100.

Sestava Klenovic: Polák – Buček, Cesar, Cetkovský, Popelka – Zapletal, Rozehnal, Všianský (61. Kubalčík), Drábek (83. Vrána) – Chlud, Spálovský. Trenér: Vladimír Horák.

Hodnocení trenéra Klenovic Vladimíra Horáka: „Měli jsme potíže s marodkou i některými dovolenými a ze zápasu jsem tak měl poměrně obavy. Kluci ale makali a předvedli týmového ducha. V prvním poločase byl soupeř aktivnější a lepší na míči. Nám se však podařilo dobře vyřešit dvě rychlé akce a z jedné z nich jsme šli do vedení. Ve druhé půli soupeř ještě přidal na aktivitě, my šli nicméně do dvoubrankového vedení. Pak se podařilo soupeři snížit a najednou mu to vlilo krev do žil. Deset minut před koncem se mu podařilo skóre i zvrátit. My to ale nevzdali a ještě se nám podařilo srovnat. Velmi cenný bod a kluky musím za jejich bojovnost a odhodlání pochválit.“

Sokol Hustopeče nad Bečvou - Sokol v Pivíně 5:3 (3:0)

Branky: 14. a 66. Blažek, 40. a 43. Masur, 71. Kopecký – 65. a 88. z penalty J. Svozil, 87. Hýžďál. Rozhodčí: Lasovský – Panák, Vrána. Žluté karty: 10. Žemla, 58. Blažek, 87. Řepa – 76. Hýžďál, 83. Valtr, 85. Pospíšil. Diváků: 81.

Sestava Pivína: Oršel – M. Bartoník (46. Fica), Frýbort, Hýžďál, Valtr, J. Svozil, M. Svozil, Běhal (73. Vrba), Pospíšil, J. Bartoník, Krejčí. Trenér: Pavel Valtr.  

Hodnocení trenéra Pivína Pavla Valtra se do redakční uzávěrky nepodařilo získat.

Sokol Otaslavice - Sokol Vrchoslavice 1946 4:1 (1:0)

Branky: 21., 48., 53. a 57. Drmola – 72. J. Horák. Rozhodčí: Šteier – Vachutka, Kordzik. Žluté karty: 26. Dreksler – 85. Návrat. Diváků: 100.

Sestava Otaslavic: Sika – Ruszó, Vogl, Maňák, Smékal – Tkáč, Chvojka, Dreksler, T. Hon (82. Koudela) – M. Hon (61. Valenta), Drmola. Trenér: Jiří Hon.

Sestava Vrchoslavic: Tomek – Vévoda, Bleša, Churý (68. Konvičný), Gaťařík, Návrat, Hradil, Řezáč, Lakomý, Horák, Otáhal. Trenér: –.

Hodnocení trenéra Otaslavic Jiřího Hona: „Těžko se hodnotí utkání se soupeřem, který přijel v poloviční sestavě. Chtěli jsme zápas odehrát spíš v tréninkovém duchu. Od první minuty jsme se dostávali do šancí, ale ze třech tutovek jsme nedokázali skórovat. Tak se na gól čekalo až do dvacáté minuty, kdy se prosadil Drmola. Dělali jsme obrovské chyby v dostupování a přebírání soupeře. O poločase jsme si k tomu v šatně něco řekli. Ve druhém poločase jsme aktivní hrou navýšili skóre na čtyři nula a víceméně bylo po zápase. V průběhu bylo ještě několik vyložených šancí. Ale chyběl klid v zakončení. Soupeř měl dobrou desetiminutovku před koncem. Když jsme se už přestali soustředit na zápas a bylo vidět, že to chtějí mít všichni za sebou. Hráčům za výkon a tři body děkuji. A musím vyzdvihnout i výkon hlavního rozhodčího. Perfektně zvládnuté utkání.“

Hodnocení z Vrchoslavic se během víkendu nepodařilo získat.

 

Brodek u Prostějova - Pavlovice u Přerova 4:0 (1:0)

Branky: 38. Švéda, 59. a 64. Janura, 75. Dvořák. Žluté karty: 51. Janura, 58. Bureš, 74. Zatloukal – 52. Běhal. Rozhodčí: Vičar – Vachutka, Antoníček. Diváků: 110.

Sestava Brodku u PV: Vystavěl – L. Frys (62. Nehera), O. Frys, Bureš, Zatloukal – J. Matoušek, Kediulych (46. Janura) – P. Matoušek (82. Kordzik), Grulich, Dvořák (87. Jelínek) – Švéda. Trenér: Vít Hochman.

Hodnocení trenéra Brodku u Prostějova Víta Hochmana: „Byl to první zápas ve vyšší soutěži a v prvním poločase to bylo vidět, protože to bylo z naší strany nervóznější než obvykle. I přesto jsme byli na hřišti lepším týmem, šancí ovšem v první půli moc nebylo. Švédovi u první scházel krok. Druhou už následně dokázal proměnit a do poločasu jsme tak šli ve vedení. Ve druhém poločase jsme začali hrát na dva útočníky a šancí bylo stále více. Podařilo se nám odskočit na výraznější rozdíl a soupeře jsme jasně přehrávali, když už jsme hráli svou typickou nátlakovou hru. V konečném důsledku si myslím, že zcela zasloužené vítězství.“