Nové číslo PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku přináší další pokračování seriálu FOTBAL EXTRA, přičemž tentokrát se jedná o jubilejní čtyřicátý díl. Fotbalové ohlédnutí pro vás připravujeme každé pondělí už téměř rok a stále je o čem psát. V minulém vydání jsme se podrobněji podívali na nejvyšší okresní soutěž a nyní se přesouváme ještě o patro níž, už do takzvaného pralesa. Dnes přichází na řadu III. třída pod hlavičkou Okresního fotbalového svazu Prostějov, konkrétně pak skupina „A“. Ta dostala oproti druhé skupině přednost, jelikož začíná už o dva týdny dříve. V příštím čísle se tak můžete těšit na „béčko“.

V rámci nejnižších dospělých soutěží se stále ohlížíme za loňským ročníkem, představujeme už ale postupně také novinky do nadcházející sezóny a přinesli jsme vám také losy všech soutěží pěkně přehledně na jednom místě.

Ještě než se tedy podíváme na každý ze sedmi celků i dva nováčky v následující sezóně 2022/2023 ve „trojce okresu“, připomeňme si už jen ve stručnosti, co vše jste mohli najít v předchozích devětatřiceti dílech.

Prvotní ohlédnutí jak po podzimní, tak jarní části patří souhrnům seniorských, ženských i mládežnických soutěží, největší prostor následně dostává jediný profesionální klub v regionu, jímž je účastník druhé ligy 1.SK Prostějov. Poté přišel na řadu krajský přebor, ještě s duem Kralice na Hané a Lipová. Následovaly další grupy Olomouckého KFS až po III. třídu OFS Prostějov, přidali jsme také ženská klání s regionálním zastoupením a došla řada i na menší potěr, tedy mládež. Nejinak tomu bude i v příštích týdnech. Tu a tam nám občas do naplánovaného harmonogramu skočí aktuální události, jako bylo například čtvrtfinále krajského poháru či naposledy již zmíněné rozlosování všech soutěží. V neposlední řadě jsme se v seriálu věnovali i těm, bez kterých by fotbal nebyl fotbalem, tedy rozhodčím.

A jedeme zvesela dál! Po okresních třídách mužů přejdeme k ženám v kopačkách a dojde i na mládežnické soutěže.

Takže se pohodlně usaďte a pečlivě se začtěte do všeho, co má něco společného s „kulatým nesmyslem“!

 

Další díl seriálu FOTBAL EXTRA věnovaný III. třídě OFS Prostějov, skupině "A" najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 22. srpna