První porážku si v úterý připsali fotbalisté Konice po návratu do Krajského přeboru. Tým se v rámci dohrávky 3. kola vypravil až do dalekého Jeseníku. Zápas měl být náhradou za nedohrané utkání mužstev z konce srpna, kdy odehrání zápasu zhatil hustý déšť. V dohrávce se ale Konici bodově nedařilo a poprvé padla.

Mužstva se spolu utkala už 22. srpna. Hrálo se do 54. minuty, kdy bylo utkání přerušeno a následně předčasně ukončeno. Důvodem bylo počasí a zároveň stav hřiště. „Delegát řekl, že se dvacet minut počká, ale pak šli rozhodčí na plochu. Déšť trochu ustal, ale hřiště nemělo šanci vstřebat tu vodu a určitě by to bylo ohrožení zdraví hráčů… myslím si, že zvítězil zdraví rozum, utkání se přerušilo a po zápase jsme se domlouvali na nějakém termínu,“ uvedl po zápase kouč Konice Petr Ullmann. „Ještě nevíme, zda se bude hrát celý zápas nebo se dohraje jen těch 36 minut, které zbývaly,“ dodal tehdy trenér.

Nakonec se hrál celý zápas od začátku. „Vedení svazu rozhodlo, že se bude utkání opakovat kompletní a začalo se tak zcela od nuly. Samozřejmě to bylo náročné odjet do Jeseníku takto v úterý. Někteří hráči šli rovnou z práce a některé jsme ještě nabírali po cestě. Za to jsem tak klukům poděkoval, že to takto zvládli, ale ztrát jsme tam měli opravdu dost, protože vinou pracovních povinností zkrátka jet nemohli,“ prozradil kouč Petr Ullmann, který se tak musel obejít například bez Josefa Cibulky, Jakuba Kořenovského či Davida Pospíšila.

Na lavičce se tak objevil třeba Marian Mostickyi, dále Petr Mrňka hrající zejména za Jesenec. A jako hráč na střídačce byl zapsaný i sám trenér. Samotné utkání se pro Konici zprvu nevyvíjelo dobře. Po necelé půlhodině hry se prosadil Martin Bráblík. A poločas skončil 1:0 pro Jeseník. „V prvním poločase se hrál poměrně vyrovnaný duel, ale bylo na nás znát, že dlouhá cesta nás trochu rozhodila, a i přes vyrovnanou hru měl soupeř více šancí, z nichž se mu jednu podařilo využít a do poločasu si vedení udržel,“ hodnotil kouč Petr Ullmann.

Krátce po přestávce se ale podařilo vyrovnat Romanu Kamenému, který znovu potvrdil svou pověst střelce. Další minuty přinášely šance, ne však branky. „Do druhého poločasu jsme tam poslali Paťu Krásu a podařilo se nám tímto střídáním naši hru oživit. Hned na začátku srovnal Roman Kamenný, který využil velké hrubky soupeřovy defenzívy a bylo srovnáno. Celý poločas se pak nesl ve znamení opravdu dobrého fotbalu, kde byly šance na obou stranách. Branky ale nepřicházely a už to vypadalo na remízu. Tu ale domácí bohužel pro nás odmítli v poslední minutě, kdy odražený míč z rohu dokázal přes houšť těl propálit Kysela a odjíždíme tak bez bodu,“ pravil krátce po zápase kouč Petr Ullmann.

Konický Sokol tak v aktuální sezóně odešel poprvé poražen: ke dvěma výhrám a jedné remíze přidal prohru. Navíc se hráči dostali domů až ve velmi pozdních úterních hodinách. V průběžné tabulce je tým šestý.

FK Jeseník – TJ Sokol Konice

2:1 (1:0)

Branky: 24. Bráblík, 90. Kysela – 46. Kamený. Rozhodčí: Winkler – Vedral, Petrásek. Žluté karty: 34. Krézek, 51. Zrnik, 54. Janíček, 81. Kysela, 83. Furik, 90+2. Cundrla – 42. Procházka, 55. Jašíček, 90+2. F. Drešr. Diváků: 350.

Sestava Konice: Snášel – Procházka (46. P. Krása), L. Blaha, F. Drešr, M. Bílý – R. Krása (90. Mrňka), J. Krása, M. Škrabal, Kamenný – Janeček (85. Mostickij), Jašíček. Trenér: Petr Ullmann.