Fotbalisty Eskáčka čeká už osmé kolo letošního ročníku druhé nejvyšší soutěže. V hodovém klání se na domácím trávníku představí proti Táborsku a rádi by doma poprvé zabrali za plný počet bodů. V krajském přeboru se v neděli představí doma Kostelec, Lipová i Konice. O třídu níže hned v sobotu Protivanov, Plumlov a Kralice. Dvě derby nabídne I.B třída. V „Áčku“ to bude Brodek u Prostějova, jenž na hody přivítá Klenovice a v „béčku“ v neděli Smržice Hanou. Další kolo pak mají na programu i ženy.

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

Fotbalisté Prostějova budou chtít ve čtvrtém kole na svém stadionu poprvé uspět za tři body. Příležitost k tomu budou mít proti Táborsku a rádi by se tak v rámci hodů odstartovali k lepším výsledkům.

8. kolo, sobota 10. září, 17.00 hodin:

1.SK Prostějov – FC Táborsko

PB SCOM krajský přebor muži

V krajském přeboru už v sobotu zavítají Čechovice do Želatovic, kde je čeká náročná prověrka. V neděli se na domácí půdě představí zbylá trojice celků. Kostelec doma přivítá Medlov, Lipovou čekají Dolany a Konice bude chtít vylepšit dojem proti Brodku u Přerova.

6. kolo, sobota 10. září, 16.00 hodin:

FC Želatovice – Sokol Čechovice

Neděle 11. září, 16.00:

FC Kostelec na Hané – FK Medlov

SK Lipová – FC Dolany

Sokol Konice – Brodek u Přerova

I.A třída skupina „A“

A skupina I.A třídy nabídne opačný scénář. V domácím prostředí se už v sobotu ukáže Protivanov i Plumlov. Prvně jmenovaný bude chtít získat body proti Lesnici, Plumlov zase proti Náměšti na Hané. Naopak Určice čeká v neděli zájezd do Troubelic.

6. kolo, sobota 10. září, 16.00 hodin:

SK Protivanov – TJ Sokol Lesnice

Sokol Plumlov – SK Náměšť na Hané

Neděle 11. září, 16.00:

Sokol Troubelice – Sokol Určice

I.A třída skupina „B“

Potřetí doma odehrají zápas hráči Kralic, kteří budou chtít navázat na úspěch v Nových Sadech, tentokrát je čeká nováček z Velké Bystřice.

6. kolo, sobota 10. září, 16.00 hodin:

FC Kralice na Hané – FK Velká Bystřice

I.B třída skupina „A“

Jen čtyři z pěti účastníků odehrají tento víkend svůj zápas v A skupině I.B třídy. Doma se na hody představí Brodek u Prostějova, který čekají Klenovice. Vrchoslavice v neděli zajíždí do Hustopečí a Pivín doma přivítá Horní Moštěnice.

6. kolo, sobota 10. září, 16.00 hodin:

Sokol Brodek u Prostějova – Sokol Klenovice

Neděle 11. září, 16.00:

Sokol Hustopeče nad Bečvou – Sokol Vrchoslavice 1946

Sokol v Pivíně – Sokol Horní Moštěnice

Lion sport I.B třída skupina „B“

Všechny tři celky odehrají své zápasy v neděli. Na Mostkovice čeká duel proti Velkému Týnci v domácím prostředí a do nedalekých Smržic vyrazí Haná Prostějov.

6. kolo, neděle 11. září, 16.00:

Sokol Mostkovice – Sokol Velký Týnec

TJ Smržice – Haná Prostějov

Přebor OFS II. třída

Okres nabídne tři duely v sobotu a čtyři v neděli. Do Olšan přijedou Nezamyslice se porvat o body. V Určicích odehraje další duel lídr soutěže z Vícova a do Vrahovic zamíří rezerva Kostelce. V neděli se pak na svém stadionu pokusí získat další body rezerva Kralic proti Brodku u Konice. Němčice vyzvou v regionálním souboji Dobromilice. Na Výšovice čekají Držovice a rezerva Plumlova odehraje svůj souboj s Přemyslovicemi.

6. kolo, sobota 10. září, 16.00:

Olšany – Nezamyslice

Určice „B“ – Vícov

Vrahovice – FC Kostelec na Hané „B“

Neděle 11. září, 16.00:

Kralice na Hané „B“ – Brodek u Konice

Němčice nad Hanou – Dobromilice

Výšovice – Držovice

Plumlov „B“ – Přemyslovice

MSDŽ – B

Dva ženské celky čeká letošní premiéra před domácím publikem. Protivanov v sobotu krátce po obědě přivítá Holešov a Prostějov v neděli odehraje svůj duel doma proti Bezměrovu. Ven pak už v sobotu dopoledne míří Mostkovice a čeká je rezerva Sigmy.

2. kolo, sobota 10. září, 10.30 hodin:

Olomouc „B“ – Mostkovice

Protivanov – Holešov (13.00)

Neděle 11. září, 13.30:

Prostějov – Bezměrov