Aktuální číslo PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku přináší nový, v celkovém součtu již třiačtyřicátý, díl seriálu FOTBAL EXTRA. Zpravodajství z profesionální, výkonnostní, amatérské, ženské i mládežnické kopané pro vás připravujeme každé pondělí nepřetržitě už téměř rok a stále je o čem psát. A vězte, že ještě nekončíme!

V minulém vydání jsme se už dostali k ženám v kopačkách, kterým již také startovala nová sezóna. Současně se ale ohlížíme za tou uplynulou. Jako první přišly na paškál fotbalistky eskáčka, které loni hrály třetí nejvyšší soutěž, Moravskoslezskou ligu žen. Dnes se přesouváme do divize, kde loňské účastnice z Mostkovic a Protivanova doplnil právě Prostějov. Jak bylo již zmíněno, vrátíme se k loňskému ročníku, ale řeč přišla samozřejmě i na boje na trávnících v soutěžním ročníku 2022/2023.

Než se podrobně podíváme, jak na tom dva regionální celky mimo největší byly, připomeňme si už jen ve stručnosti, co vše jste mohli najít v předchozích jedenačtyřiceti dílech. Prvotní ohlédnutí jak po podzimní, tak jarní části patřilo souhrnům seniorských, ženských i mládežnických soutěží. Největší prostor následně dostal jediný profesionální klub v regionu, jímž je účastník druhé ligy 1.SK Prostějov, poté přišel na řadu krajský přebor ještě s duem Kralice na Hané a Lipová. Následovaly další grupy Olomouckého KFS až po III. třídu OFS Prostějov, přidali jsme také ženská klání s regionálním zastoupením a došla řada i na menší potěr, tedy mládež. Tu a tam nám občas do naplánovaného harmonogramu skočí aktuální události, jako bylo například krajský pohár či rozlosování všech soutěží. V neposlední řadě jsme se v seriálu věnovali i těm, bez kterých by fotbal nebyl fotbalem, tedy rozhodčím.

A pojedeme dál! Po mužských a ženských soutěžích nezapomeneme totiž ani na budoucnost, tedy mládežnický potěr. Příště se zaměříme na dorost 1.SK Prostějov, následovat budou žáci i přípravka. Dojde také na účastníky krajských a okresních soutěží. Prostě, v každém Večerníku o kus FOTBALu EXTRA navíc. Takže se pohodlně usaďte a začtěte se do všeho, co má něco společného s „kulatým nesmyslem“!

 

Další díl seriálu FOTBAL EXTRA věnovaný Moravskoslezské fotbalové divizi žen najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 12. září