Poslední pokračování před reprezentační pauzou nabídne druhá nejvyšší soutěž. Na půdě Drnovic bude chtít eskáčko potvrdit tři body z domácího duelu s Táborskem proti Vyškovu. V rámci krajského přeboru se doma představí jen Čechovice. Vedení v tabulce budou chtít potvrdit doma Určice a venku Pivín. Okres nabídne tento týden většinu utkání v sobotu a na ženy čeká zajímavý souboj mezi Mostkovicemi a Protivanovem.

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

Už deváté pokračování čeká na svěřence kouče Šustra. Tentokrát zavítají na půdu Vyškova, který se drží na čelních příčkách. Potvrdí to i v sobotu dopoledne nebo se zadaří Prostějovu odvézt z derby body domů? O tom bude jasno už kolem oběda.

9. kolo, sobota 17. září, 10.15 hodin:

MFK Vyškov – 1.SK Prostějov

PB SCOM krajský přebor muži

V sobotu dopoledne čeká duel také na hráče Lipové, kteří se představí v Lutíně v rámci sedmého kola. Zbytek celků odehraje své duely až v neděli. V Dolanech se pokusí získat nějaký bod Kostelec. Náročný úkol čeká i na Konici, která změří síly s Medlovem a Čechovice čeká souboj o první příčku s Jeseníkem.

7. kolo, sobota 17. září, 10.00 hodin:

TJ Sigma Lutín – SK Lipová

Neděle 18. září, 15.30 hodin:

FC Dolany – FC Kostelec na Hané

FK Medlov – Sokol Konice

Sokol Čechovice – FK Jeseník

I.A třída skupina „A“

Oba domácí duely v „A“ skupině I.A třídy přijdou na řadu v sobotu. Protivanov bude chtít potvrdit formu na svém hřišti a připsat si body proti Maletínu. Určice si budou chtít i po zápase s Bludovem držet první příčku tabulky. V neděli pak čeká výjezd do Postřelmova Plumlov. 

7. kolo, sobota 17. září, 15.30 hodin:

SK Protivanov – Maletín

Sokol Určice – SK Bludov

Neděle 18. září, 15.30:

TJ Postřelmov – Sokol Plumlov

I.A třída skupina „B“

Kralice podpoření dvěma výhrami tentokrát čeká náročná bitva na půdě Bělotína, který se netají postupovými ambicemi.

7. kolo, sobota 17. září, 15.30 hodin:

Sokol Bělotín – FC Kralice na Hané

I.B třída skupina „A“

V rámci „A“ skupiny I.B třídy se před vlastním publikem představí hned trojice celků. V sobotu to budou Otaslavice, které poměří síly s Tovačovem. Ve stejný čas čeká duel také na Klenovice, které čeká souboj v Horní Moštěnici. Venku se v neděli představí i prozatímní lídr tabulky z Pivína. V domácím prostředí pod novým lodivodem bude chtít bodovat Brodek u Prostějova proti Újezdci. Vrchoslavice pak doma čekají Domaželice. 

7. kolo, sobota 17. září, 15.30 hodin:

Sokol Horní Moštěnice – Sokol Klenovice

Sokol Otaslavice – Sokol Tovačov

Neděle 18. září, 15.30:

SK Radslavice – Sokol v Pivíně

Sokol Brodek u Prostějova – Sokol Újezdec

Sokol Vrchoslavice 1946 – Sokol Domaželice

Lion sport I.B třída skupina „B“

Ve druhé skupině I.B třídy čeká v sobotu na Hanáky domácí souboj, kdy vyzvou soupeře z Hněvotína od půl čtvrté. Ve stejnou hodinu nastoupí do zápasu i Mostkovice proti Moravskému Berounu. V neděli kolo uzavře duel Smržic na půdě Doloplaz.

7. kolo, sobota 17. září, 15.30 hodin:

Haná Prostějov – FC Hněvotín

Moravský Beroun – Sokol Mostkovice

Neděle 18. září, 15.30:

Sokol Doloplazy – TJ Smržice

Přebor OFS II. třída

V rámci nejvyšší okresní soutěže se většina duelů odehraje v sobotu. Už ve dvě odpoledne začnou sedmé kolo Dobromilice na domácí půdě proti rezervě Plumlova. Do Brodku u Konice zavítají Vrahovice, Držovice budou chtít potvrdit roli favorita proti rezervě Určic. V Kostelci odehraje „B“ mužstvo duel proti Němčicím a na Nezamyslice čeká boj s nováčkem z Výšovic. V neděli se doma představí Přemyslovice, které čeká duel s Olšany. Kolo uzavře souboj Vícova proti rezervě Kralic.

7. kolo, sobota 17. září, 15.30 hodin:

Dobromilice – Plumlov „B“ (14.00)

Brodek u Konice – Vrahovice

Držovice – Určice „B“

Kostelec na Hané „B“ – Němčice nad Hanou

Nezamyslice – Výšovice

Neděle 18. září, 15.30:

Přemyslovice – Olšany

Vícov – Kralice na Hané „B“

MSDŽ – B

Na ženy čeká třetí kolo. Prostějov by neměl mít problémy uspět na půdě Tečovic, které dvakrát schytaly debakl. V neděli pak přijde na řadu druhý regionální souboj v této sezóně, kdy do Mostkovic dorazí Protivanov.

3. kolo, sobota 17. září, 15.00 hodin:

Tečovice – Prostějov

Neděle 18. září, 14.30:

Mostkovice – Protivanov