Páteční dopoledne patřilo losu třetího kola českého poháru Mol Cup. Fotbalistům Prostějova los vybral ligového soupeře z Mladé Boleslavi, ale spokojenost je jen poloviční. Utkání se totiž odehraje na půdě soupeře. Zda se jim podaří po dvou postupech proti divizním celkům zaskočit i ligového soupeře bude jasno nejspíše ve středu 19. října, kdy je oficiální termín tohoto duelu v Lokotrans aréně.

Prostějov si do dalšího kola poháru přál ligové mužstvo a ideálně na domácí půdě, aby se mohl před vlastním publikem pokusit o co nejlepší výsledek a favorita případně i vyřadit. Přání se ale splnilo jen z poloviny. Tradiční prvoligový celek z toho je, ale hrát se bude na půdě soupeře, a ne zrovna poblíž pro fanoušky Prostějova. „Mladá Boleslav je dlouhodobým účastníkem první ligy, který patří pravidelně mezi širší špičku, takže nás prověří velmi dobrý celek, který patří mezi naše nejlepší. Je škoda, že nehrajeme v domácím prostředí a neodehrajeme duel před vlastním publikem. Máme na to už docela smůlu, protože většinu těchto duelů jsme odehráli na půdě soupeře. Určitě se ale na srovnání těšíme,“ prozradil sportovní ředitel Ladislav Dudík.

Speciální bude utkání určitě pro Davida Píchala, který v Boleslavi působil, ale zranění jeho delší pobyt v A mužstvu silně přibrzdilo. „Na zápas v Boleslavi se těším, i přes zranění se mi tam opravdu líbilo a těším se, že tam budu moci znovu zavítat. Hodně se tam toho změnilo, takže nějaké rady a podobné věci asi spoluhráčům dávat nebudu, ale věřím, že se dobře připravíme a ukážeme se v dobrém světle. Je hlavně škoda, že nehrajeme doma,“ doplnil útočník eskáčka.