Už po pěti odehraných duelech se na vlastní žádost rozhodl opustit lavičku nováčka I.B třídy Olomouckého KFS Brodku u Prostějova Vít Hochman.

Po svém nástupu dovedl mužstvo k zisku okresního poháru a v následujícím ročníku doslova projel jako nůž máslem Přeborem OFS Prostějov a slavil s ním zasloužený postup. V nové sezóně dovedl mužstvo k šesti bodům z pěti utkání a rozhodl se předat štafetu někomu dalšímu.

„Zrálo ve mně toto rozhodnutí už po zápase v Otaslavicích a hráčům jsem to nastínil na následujícím tréninku. Utkání s Klenovicemi mě o tomto rozhodnutí už jen přesvědčilo. V posledních týdnech mi přišlo, že už nemám klukům co dát, a řekl bych, že potřebují nový impuls. Nechci dojít do bodu, kde budou zabředlí do nějaké větší krize, a proto jsem se takto rozhodl. Snad přijde nějaká dobrá změna, která je opět probudí,“ doufá dnes už bývalý lodivod Brodku u Prostějova.

„Snažil jsem se to nějak změnit, ale už ani na pokyny, které dostávají, zkrátka nereagovali hráči tak, jak bych si představoval, možná i sami hráči… Nemá cenu se takto trápit. Cítím, že teď bych to nedokázal posunout. Určitě ale neodcházím nějak zahořklý. Klukům budu držet palce a určitě budu jejich pravidelným fanouškem. Budu taky mít více času na vnoučata, která si můj čas zaslouží. A budu taky dál podporovat mládež, která tady roste,“ dodal Hochman.

Vedení týmu se v dalších zápasech ujal bývalý prvoligový brankář a ještě nedávno kouč gólmanů 1.SK Prostějov Tomáš Bureš, který zůstane hrajícím koučem do konce podzimu, pak bude vedení řešit další varianty.