Krátká reprezentační přestávka je minulostí. A mužstva napříč druhou ligou znovu čekají mistrovská utkání. Jedno sehrají v rámci 10. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY i fotbalisté 1.SK Prostějov. Na svém hřišti v sobotu od 16.00 hodin přivítají rezervu pražské Sparty.

Zápas bude soubojem dvou týmů, které se dosud spíše trápí. Podobně jako Prostějov, tak i Sparta Praha „B“ je na spodku tabulky. Tým v odehraných devíti zápasech pětkrát prohrál, přičemž vstřelil pouhých deset branek a v tomto ohledu patří mezi nejhorší v soutěži. Naposledy tým dokázal porazit 1:0 Opavu. Předtím ale prohrál s Karvinou a Táborskem, ani v jednom utkání nevstřelili Sparťané branku. Dosud se tak letenské rezervě vyvedl hlavně vstup do soutěže. Přítomnost „béčka“ prvoligového týmu slibuje tu a tam zajímavé jméno na soupisce. Jako například, když v minulém kole nastoupil hned půltucet reprezentantů či exreprezentantů. To však tentokrát nehrozí, neboť „A“-tým Sparty hraje ve stejný den proti Hradci Králové.

Kdo ale aktuálně za rezervu Sparty nastupuje nejvíce? Pokud jde o minuty, je lídrem statistik Patrik Vydra, který zapsal už 810 minut. Dalším v řadě je Petr Pudhorocký, který je zároveň nejlepším střelcem mužstva (4 branky). Přes šest set odehraných minut se pak dosud dostali ještě další dva hráči, a sice záložník Lukáš Váňa a obránce Daniel Horák. Když se ještě vrátíme k brankám, neunikne pozornosti, že Pudhorocký je jediný hráč, který vstřelil v aktuálním ročníku více než jednu. V čem je na tom pak Sparta „B“ mnohem lépe než Prostějov, to jsou karetní tresty. Zatímco eskáčko sčítá vyloučené, Pražané mají dosud pouze jednoho. A zatím žádný hráč se čtyřmi žlutými kousky se nenechal vykartovat.

Na závěr se podívejme, jak si oba celky stály v minulé sezóně ve vzájemných soubojích. Lépe dopadla Sparta. Oba týmy totiž sice vyhrály na svém hřišti, zatímco však Prostějov přes řadu šancí 1:0, Sparta hned zkraje sezóny eskáčko vymazala ze hřiště poměrem 4:0.