Třetí kolo MOL Cup odehrají ve středu fotbalisté 1.SK Prostějov. Tým v letošním ročníku pohárové soutěže poprvé čeká prvoligový soupeř, kterým bude Mladá Boleslav. Tedy mužstvo, kde ještě nedávno působil prostějovský útočník David Píchal, je aktuálně jedenácté a tolik se mu zatím v sezóně nedaří. I tak budou ale Středočeši favoritem. Podaří se eskáčku překvapit? To zjistíme tuto středu 19. října odpoledne. Utkání začíná v 15.00 na hřišti Mladé Boleslavi.

 

Středeční soupeř je pravidelným účastníkem FORTUNA:LIGY. V poslední době sice už nepatří do úzkého výběru týmů, které pravidelně bojují o špici tabulky, poháry a velké úspěchy. Nedávno dokonce bojovalo o prvoligovou příslušnost a v horším středu tabulky ostatně Středočechy najdeme i nyní, aktuálně jim patří jedenáctá příčka. Při vyrovnanosti soutěže ale stačí jeden či dva úspěchy a mohou se nacházet mnohem výš.

Aktuálně má však tým dobrou formu, dokonce jednu z nejlepších v soutěži. Čtyři zápasy v řadě totiž neprohrál, v posledních duelech ale padl s Plzní a včera v Praze na Slavii.

Pokud se podíváme na statistiky, Boleslavi se zatím moc nedaří střílení branek. Zatím jen tři hráči zvládli více než jednu. A sice se čtyřmi zářezy Milan Škoda, dále se třemi Tomáš Ladra a dvougólový Marek Matějovský. Ladra, Matějovský, Suchý, Karafiát nebo Šimek pak patří k nejvytěžovanějším hráčům týmu. Všichni zasáhli alespoň do deseti zápasů. Zajímavostí je úspěšnost driblingů 100 procent u Ondřeje Karafiáta. Nebo skoro 90procentní úspěšnost nahrávek Samuela Dancáka.

Mladá Boleslav je ale kromě krátkého působení dua David Píchala a David Jurásek zatím pro prostějovské hráče spíše neznámou. Záložník Jan Koudelka si tak pochvaloval, že už žádný Baník nebo Sigma Olomouc. „Bude alespoň zase nějaká změna,“ poznamenala opora eskáčka. Otázkou je, kolik času on a další zkušení hráči na hřišti stráví. „Určitě trenéři postaví hráče, kteří tolik nehrají, byť je to pohárový zápas proti ligovému celku. Neznamená to, že tam pojedeme na výlet. Myslím, že dostanou šanci a měli by se ukázat,“ uvedl předseda 1.SK Prostějov František Jura. „Chceme odehrát dobrý zápas a poprat se o dobrý výsledek,“ vzkázal hráčům i příznivcům. Žehral však na to, že se bude hrát na hřišti soupeře. Haná tak přijde o souboj s atraktivním celkem.

Jestli se v sestavě objeví bývalý hráč Mladé Boleslavi, kde byl na hostování z 1.SK Prostějov, David Píchal je ve hvězdách, neboť momentálně jej trápí zdravotní problémy.