Po kratší pauze jsme tady opět s dalším dílem „nekonečného“ seriálu PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, který nese příznačný a vše vystihující název FOTBAL EXTRA. Zpravodajství z profesionální, výkonnostní, amatérské, ženské i mládežnické kopané pro vás připravujeme nepřetržitě už téměř rok a stále je o čem psát. A tak vězte, že ještě nekončíme! V dnešním dílu, který je již šestačtyřicátý v pořadí, se budeme věnovat dorostencům v krajských soutěžích.

V ohlédnutí za uplynulými boji v sezóně 2021/2022 se věnujeme všem oddílům z Prostějovska ve všech soutěžích od krajského přeboru přes okresní třídy, mládežnické grupy až po ženskou kopanou. Svůj tradiční prostor dostal už několikrát i jediný profesionální tým 1.SK Prostějov. V několika fázích jsme vyzpovídali funkcionáře, trenéry i vybrané hráče, pravidelně přinášíme kompletní tabulky a statistiky. 

V předchozích dvou kláních už jsme se dostali k podhoubí nejoblíbenějšího kolektivního sportu, a to mládeži, bez které by dospělé soutěže fungovat nemohly. Jako první jsme se zaměřili na dorostence a žáky eskáčka, největšího klubu, a volně na ně navazujeme tentokráte dorosteneckými družstvy v regionu. Tím ale také nekončíme a příště už zabrousíme i do krajských a okresních soutěží, kde se pohybuje řada dalších regionálních klubů, které mají pro budoucnost tohoto sportu zásadní význam v rámci žákovských kategorií.

Než se ale podíváme na dorost, který postupně přebírá roli v seniorské kopané, připomeňme si už jen ve stručnosti, co vše jste mohli najít v předchozích pětačtyřiceti dílech. Prvotní ohlédnutí jak po podzimní, tak jarní části patřilo souhrnům seniorských, ženských i mládežnických soutěží. Největší prostor následně dostal jediný profesionální klub v regionu, jímž je účastník druhé ligy 1.SK Prostějov, poté přišel na řadu krajský přebor ještě s duem Kralice na Hané a Lipová. Následovaly další grupy Olomouckého KFS až po III. třídu OFS Prostějov, přidali jsme také ženská klání s regionálním zastoupením a došla řada i na menší potěr, tedy mládež. Tu a tam nám občas do naplánovaného harmonogramu skočí aktuální události, jako byl například krajský pohár či rozlosování všech soutěží. V neposlední řadě jsme se v seriálu věnovali i těm, bez kterých by fotbal nebyl fotbalem, tedy rozhodčím.

A pojedeme dál, jak jsme už zmínili, příště dojde na žákovské kategorie v krajských a okresních soutěžích. Prostě v každém Večerníku o kus FOTBALu EXTRA navíc. Takže se pohodlně usaďte a začtěte se do všeho, co má něco společného s „kulatým nesmyslem“!

 

Další díl tradičního seriálu FOTBAL EXTRA zaměřený na krajské dorostence najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 7. listopadu