Další stopu v reprezentaci má nově klub 1.SK Prostějov. V minulosti v mládežnických reprezentacích hrával útočník David Píchal, aktuálně je asistentem trenéra národního týmu do 19 let hlavní kouč Prostějova Pavel Šustr. Nově byli pozváni na reprezentační akci výběru ČR „U21“ záložník Jakub Elbel a druhý hráč středové řady Vasil Kušej.

 

Jakub Elbel je v reprezentaci ryzím nováčkem, což ostatní platí i pro jeho účinkování ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE. Do eskáčka zavítal před aktuální sezónou ze třetiligového Vratimova. Ukázal se jako hráč, který se nebojí soubojů, málo ztrácí míče a pomáhá s rozehrávkou. Oslavil už ale také několik gólů. Do Prostějova přišel jako záložník, tým jej však využívá i v obraně.

Naopak Vasil Kušej už si buduje v Prostějově dobré jméno druhou sezónu a na srazu lvíčat již byl, byť start do zápasu si zatím nepřipsal. Je postavou menším, ale nesmírně rychlým hráčem s dobrou výbušností. Dokáže rozehrát akce, dávat góly, posílat přesné pasy do pohybu. Aktuálně je s pěti brankami druhým nejlepším střelcem Prostějova. „Mám už tři nabídky ligových klubů na stole. A pokud bude tímto tempem pokračovat, určitě jich bude ještě více,“ konstatoval na adresu záložníka předseda eskáčka Pavel Šustr.