Ještě tři zápasy čekají v letošním roce na fotbalisty 1.SK Prostějov. A všechny tři v rámci skupiny „C“ zimní Tipsport ligy. Eskáčko se postupně utká se slovenskou Skalicí, se Zlatými Moravci, a nakonec se sousední Olomoucí. Se Skalicí a Sigmou se utkají prostějovští fotbalisté na umělé trávě v Olympijské ulici. Za Zlatými Moravci vyrazí tým do Sence.

Pro eskáčko se jedná o zčásti známé soupeře, v případě Zlatých Moravců však o novinku. Pojďme ale postupně. Nejdříve se fotbalisté Prostějova střetnou se Skalicí. Naposledy se týmy setkaly v Hodoníně, kde zápas skončil remízou 1:1. Skalica v aktuálním ročníku dosud nehraje vysoko, po podzimu je až jedenáctá a hrozí jí boj o udržení nejvyšší slovenské soutěže. Přesto je v týmu i několik zajímavých hráčů. Mezi zkušené patří v pětadvaceti letech a s řadou sezón v nejvyšší lize Andrej Fábry, nejlepší střelec týmu (4 góly). Ještě o čtyři roky starší útočník Roman Haša v minulosti střílel góly třeba za Vyškov nebo Karvinou. Zatím ale nenavazuje na střelecké úspěchy. Ostatně tým se hodně střelecky trápí, jeho ofenziva je nejméně produktivní. Martin Petr je zase jedním ze zástupců českých hráčů ve slovenském celku. Odchovanec Viktorie Plzeň působí na Slovensku druhou sezónu.

Co ale od Zimní Tipsport ligy čekat? Jak k ní eskáčko přistoupí? „Bude to test pro hráče, které uvažujeme vzít do zimní přípravy. Někteří zkušení hráči dostanou tedy volno. I přesto, nebo možná právě proto budeme od hráčů čekat kvalitu a dobré výkony,“ uvedl předseda 1.SK Prostějov František Jura. Utkání se Skalicí, kterým Tipsport liga pro eskáčko vypukne, začne v sobotu 26. listopadu od 10.30 hodin na umělé trávě v prostějovském areálu Za Olympijskou ulicí.