Třetí a poslední duel v letošní Tipsport lize, a zároveň v letošním kalendářním roce čekal na fotbalisty Prostějově proti rivalovi z Hané. Sigma Olomouc do této soutěže poprvé poslala i řadu hráčů A mužstva a na jejich výkonu to bylo znát. Svůj aktivní výkon ale nedokázali protavit ve více než jednu branku, na kterou dokázali domácí ve druhém poločase zareagovat a paradoxně to mohli být i oni, kteří se mohli radovat z výhry. Eskáčko tak v rámci Tipsport ligy posbíralo pět bodů a v každém utkání dokázalo bodovat.

Hosté nastoupili do utkání aktivněji a vypracovali si i první šance, ale Krynskyi zasahovat nemusel. První zkoušku na opačné straně měl Spáčil, ale spíše jen pozdravil rukavice brankáře.  Po čtvrt hodině hry se Sigma dokázala dostat do vedení. Centr Zifčáka si našel Breite, který s voleje orazítkoval tyč a míč se odrazil příhodně pro Vaněčka, který ho doklepl do prázdné branky. Největší možnost první půle z pohledu domácích měl Bartolomeu, který napřáhl za vápnem a Digaňa v brance měl co dělat, aby si s jeho dělovkou poradil.

Po půl hodině mohla Sigma přidat druhou branku, ale hlavičku Zifčáka dokázala vytáhnout Krynskyi. V následujících minutách to zkoušel několikrát i aktivní Růsek, ale branku ne a ne trefit. Z posledního centru první půle se mohl stát smolařem Zbožínek, když mu nevyšel odkop a míč skončil jen těsně nad břevnem svého brankáře.

Ve druhé půli pokračovala aktivita hostů, kteří domácí zatlačili, ale nedokázali se dostat do zakončení, a naopak hrozil Prostějov. Šanci Karáska a střelu Kuliga ještě brankář Stoppen zlikvidoval. Dvacet minut před koncem už byl ale krátký na penaltu Kušeje, kterou si sám autor dokázal zařídit, když pláchnul obraně a ve vápně byl zezadu faulován. Sudí sice nejprve ukazoval na rohový praporek, ale svůj verdikt brzy změnil.

V závěru pokračovala aktivita Sigmy, ale další branka už v utkání nepřišla. Jedinou šanci, ze které mohla branka přijít měl Hadaš, ale jeho nepříjemný pokus dokázal brankář Prostějova vytěsnit na roh. Prostějov tak zakončil letošní kalendářní rok remízou s prvoligovým celkem a především se závěrem letošního roku může panovat v klubu spokojenost.