Jedeme dál! V předchozích třech dílech tradičního seriálu FOTBAL EXTRA, který píše další etapu své již košaté historie, jste se dočkali souhrnů všech mužských i mládežnických soutěží spadajících do místního regionu a jejich tabulek za podzimní část sezóny 2022/2023.

Dnes pokračujeme trošku netradičně. První slovo sice dostane klub 1.SK Prostějov, ale nikoliv jediný zdejší profesionální tým, nýbrž jejich pobočnice. Důvodem, proč dostanou přednost ženy v kopačkách, je Zimní Tipsport liga, kterou eskáčko dohrálo až během uplynulého týdne a jejich zevrubné hodnocení tak přijde na řadu „až“ příště.

Od dnešního čtvrtého dílu se tak můžete těšit na pravidelné komentáře, statistiky, exkluzivní rozhovory v podobě pohledu trenérů, ale i vybraných hráčů či hráček a funkcionářů k letošnímu podzimu. To vše vám budeme přinášet i nadále na této dvoustraně, na níž jste zvyklí pravidelně nacházet výsledky ze všech možných soutěží.

Jako první tedy dostávají prostor ženy. Dozvíte se tak například, jaká je spokojenost na straně nejen 1.SK Prostějov po přesunu o grupu níž, ale i co stojí za úspěšným první polovinou sezóny v podání fotbalistek Protivanova, či proč se nedaří Mostkovicím tak, jako tomu bylo v předešlé sezóně.

Po ženách už se klasicky přesuneme do mužské kategorie, kterou otevře účastníka FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY „A“-tým 1.SK Prostějov a na řadu tak přijde hodnocení jeho působení ve druhé nejvyšší soutěži. Svůj prostor už po Novém roce dostanou soutěže Olomouckého KFS s řadou regionálních zástupců. Zde půjdeme pěkně postupně od nejvyššího krajského přeboru až do I.B tříd. Scházet nebudou ani klání pod hlavičkou Okresního fotbalového svazu Prostějov a na závěr probereme i mládežníky, kteří jistě chtějí v brzké budoucnosti hrát prim na regionálních trávnících.

Dlouhý zimní odpočinek od fotbalových soutěží vám tak pomůžeme vyplnit zajímavostmi a hodnocením vašich oblíbených celků, ale i třeba nedalekých rivalů. Scházet pak samozřejmě nebudou ani novinky v podobě přestupů či změn, které se v kádrech během nadcházející čtyřměsíční pauzy objeví.

Teď už se spokojeně usaďte, dejte si něco dobrého a zahloubejte se do světa fotbalu v prostějovském regionu.

 

Další díl tradičního seriálu FOTBAL EXTRA zaměřený na ženské soutěž včetně konečných tabulek najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 12. prosince