Fotbalisté Prostějova odehráli v pátek poslední utkání podzimu. V derniéře remizovali v rámci Zimní Tipsport ligy se Sigmou Olomouc 1:1. Poté už na hráče čekal alespoň částečný odpočinek před začátkem lednové přípravy. Totéž se ale rozhodně nedá říct o dění v zákulisí, tam se pracuje na plné obrátky.

Pro Prostějov byla Tipsport liga vítaným zkouškovým obdobím. Ve třech zápasech mohli trenéři spolu s předsedou klubu a sportovním ředitelem zkoušet bez tlaku na výsledek hráče. A dopřát prostor těm, kteří třeba nebyli tolik vytěžovaní v sezóně. „Zkouškové období nám skončilo. Měli jsme zde dva hráče z Blanska, oba ale museli pryč. Ukázali ale, že v nich určitá kvalita je, budeme je sledovat dál. Zkoušeli jsme Šedivého, i jeho prozatím posíláme zpět. Nikdo nový tak zatím nepřišel. Aktuálně už ale probíhají jednání, kdo by s námi šel do lednové přípravy, agenti nadále volají,“ shrnul situaci v kádru bezprostředně po konci zápasů Ladislav Dudík, sportovní ředitel 1.SK Prostějov.

Hodně velkým tématem je, kdo po nakonec relativně povedeném podzimu Prostějov opustí. Nejčastěji je v tomto směru skloňované jméno Vasila Kušeje. Už dříve Dudík zmínil, že odchod dvaatřicítky je na spadnutí. „Vše se odvíjí od prodeje Kušeje. Jsou zde dva velcí zájemci, a to Sigma Olomouc a Baník Ostrava. Může se nám vyskytnout i problém na levé straně, zájem je totiž i o Zapletala, a to z Dukly Praha. Šlo by ale o hostování, nyní řešíme podmínky,“ prozradil exkluzivně pro Večerník.

V takovém případě by ale hrozil problém. Jak Kušej, tak Zapletal hrají nalevo. Zapletal navíc dokáže alternovat na obraně. „Neprodloužili jsme zatím angažmá Šimona Šumbery, který vrací do Líšně. Pokud by ale hrozil problém na levé straně, může ještě v jeho případě nastat obrat,“ naznačil k dalším pohybům v kádru – právě spojeným s malou obsazeností levé strany hřiště.

Soupiska už ale jinak dostává obrysy. Zatím nic nenasvědčuje tomu, že by mělo dojít k velkému exodu hráčů. „Všichni hráči jsou jinak pod smlouvou. Budeme jen řešit, zda ponechat Karla Spáčila v ‚áčku‘ nebo zda jej vyšleme zase na hostování. V Tipsport lize se ale ukazoval velice dobře,“ ocenil Ladislav Dudík hráče, který v Prostějově fotbalově vyrostl.