O dění v dalších měsících mají jasno fotbalisté Jihlavy. Ti zakončili sezónu vítězstvím 2:1 a ve výsledku také osmým místem. Nyní už také vědí, co přesně je čeká během zimy. Společná příprava na jarní část sezóny začne 9. ledna. Tím ale program jihlavských hráčů nezačne.

Tři dny předtím totiž hráče čekají fyzické testy. Rok zakončili mnoha sporty, včetně hokejbalu nebo futsalu. Nebylo to ale ani tak z důvodu oddechu, jako spíše studia hráčů a fungování jejich těla. „U hráčů jsme též hledali potenciální svalové disbalance, abychom na nich zapracovali a abychom tak předcházeli zraněním. Těší mě, že jsme listopadový čas efektivně využili. Do zimní přípravy tak půjdeme s určitým náskokem,“ uvedl pro web klubu kouč Ondřej Smetana.

Znám už je však také program přípravných zápasů. Tým jich čeká hned sedm. V některých případech se bude jednat o druholigové celky, v dalších o celky z nižších soutěží. Zajímavostí je hned na úvod odehrání klubového derby, kdy se utká druholigové „Áčko“ s divizním „Béčkem“. V dalších zápasech se Jihlava utká s Živanicemi, aktuálně třetiligovým Žižkovem, „Béčkem“ Slavie Praha, Rosicemi a Duklou Praha. Na závěr se 25. února utká s Vlašimí. Jihlava se během přípravy nesetká ani s jedním ligovým celkem.