Jedeme dál! V úvodních třech dílech nové kapitoly tradičního seriálu FOTBAL EXTRA jste se dočkali souhrnů všech mužských i mládežnických soutěží spadajících do místního regionu a jejich tabulek za podzimní část sezóny 2022/2023. V minulém vydání jsme se vrhli do podrobnějšího hodnocení jednotlivých vyslanců prostějovského regionu na zelených trávnících.

A začali jsme trošku netradičně. První slovo dostal klub 1.SK Prostějov, ale nikoliv jediný zdejší profesionální tým, nýbrž jejich pobočnice v kopačkách, neboť muži ještě dohrávali Zimní Tipsport ligu. A právě na hodnocení jediného profesionálního týmu z Prostějovska dochází řada nyní, kdy budeme monitorovat počínání eskáčka ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE.

Tým se zprvu trápil, nesbíral body, nestřílel branky. Závěr podzimní části ale patřil k povedeným, mužstvo zaznamenalo dlouhou bodovou šňůru, aby nakonec ve druhé nejvyšší soutěži obsadilo solidní sedmou příčku. Jak ji ale vnímá vedení klubu a trenéři? A co říkají na průběh ročníku?

Od minulého dílu se tak můžete těšit na pravidelné komentáře, statistiky, exkluzivní rozhovory v podobě pohledu trenérů, ale i vybraných hráčů či hráček a funkcionářů k letošnímu podzimu. To vše vám budeme přinášet i nadále na této dvoustraně, na níž jste zvyklí pravidelně nacházet výsledky ze všech možných soutěží.

Tím ale pochopitelně seriál FOTBAL EXTRA ani zdaleka nekončí. Svůj prostor dostanou po Novém roce soutěže Olomouckého KFS s řadou regionálních zástupců. Zde půjdeme pěkně postupně od nejvyššího krajského přeboru až do I.B tříd. Scházet nebudou ani klání pod hlavičkou Okresního fotbalového svazu Prostějov a na závěr probereme i mládežníky, kteří jistě chtějí v brzké budoucnosti hrát prim na regionálních trávnících.

Dlouhý zimní odpočinek od fotbalových soutěží vám tak pomůžeme vyplnit zajímavostmi a hodnocením vašich oblíbených celků, ale i třeba nedalekých rivalů. Scházet pak samozřejmě nebudou ani novinky v podobě přestupů či změn, které se v kádrech během nadcházející čtyřměsíční pauzy objeví.

Teď už se spokojeně usaďte, dejte si něco dobrého a zahloubejte se do světa fotbalu na vysoké úrovni.

 

Další díl tradičního seriálu FOTBAL EXTRA zaměřený na působení 1.SK Prostějov v podzimní části F:NL najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 19. prosince