Jako den a noc, tak by se daly v krátkosti shrnout poslední dvě podzimní části u ženského fotbalového mužstva Protivanova. Zatímco v předešlé sezóně se nejsevernějšímu ženskému celku v regionu vůbec nedařilo a nezískaly jediný bod, nyní se mohou pyšnit zcela jinou bilancí. Za devět utkání posbíraly hráčky hned šestnáct bodů a zatím se drží těsně pod stupni vítězů. S tímto výsledkem je tak pochopitelně spokojen i lodivod mužstva Bronislav Ptáčník (na snímku), který věří, že na to mohou jeho svěřenky navázat i v průběhu jarní části.

 

Hned v úvodu svého ohlédnutí ještě zavzpomínal na loňskou sezónu. „On to nebyl zas až takový herní propadák, jak ukazují výsledky. Měli jsme tam řadu dobrých zápasů, ale srážela nás slabá produktivita a dopláceli jsme na individuální chyby. Bylo jednoznačně patrné, že nám chybělo potřebné sebevědomí, které nyní holky s výsledky získaly. Vyhýbají se nám tak zbytečné hrubky, a i směrem dopředu je to přeci jen o něco lepší, i když těch branek mohlo být daleko víc. Rozhodně jsme ale spokojení a čtvrté místo po podzimu jednoznačně bereme. Je třeba uznat i kvalitu soupeřek nad námi,“ zamyslel se kouč Bronislav Ptáčník.

Nejvíce během první poloviny ročníku 2022/2023 trenéra mrzely dva zápasy na půdě soupeřek. „Přímo mě zklamal průběh utkání na půdě Sigmy Olomouc, kde jsme v prvním zápase prohráli jen kvůli tomu, že byl tendenčně řízen. A o chování některých mladých hráček Olomouce je lepší nemluvit... Dostali jsme tam i červenou kartu, což se taky v ženském fotbale na této úrovni jen tak nevidí, hned po prvním kole jsme odjížděli znechucení. Druhý podobný duel přišel v Tečovicích. Chápu, holky začínají, ale pořád snad platí pravidla, která jsou určená pro všechny. Aby nám sudí ještě před začátkem zápasu řekl, že do toho nebude moc zasahovat, aby si soupeřky zahrály, a nechá z toho udělat úplnou holomajznu, kde šlo hlavně o zdraví, je nepochopitelné a špatně. I přes výhru jsme neodjížděli vůbec s dobrým pocitem,“ uvedl ke dvěma inkriminovaným utkáním lodivod.

Do jarní části 2022/2023 by se toho v Protivanově příliš změnit nemělo. Některé změny nastaly ještě před sezónou a nyní by rádi zachovali stávající partu. „Kdyby se podařilo ještě někoho sehnat, určitě bychom se nezlobili, abychom měli početnější kádr, ale neplánujeme žádné změny. Uvidíme, jak se situace během zimní pauzy vyvine, ale teď to opravdu nevypadá, že by se něco mělo dít. Holky mají dobrý kolektiv a u toho chceme i nadále zůstat,“ potvrdil Ptáčník.

V odvetách bude celek obhajovat pozice v horní polovině tabulky, což nebude snadný úkol. Za ním se totiž drží v těsném závěsu hned několik celků. „Žádné cíle si neklademe. Půjdeme do každého zápasu s tím, že se pokusíme uspět a uvidíme, na co to bude stačit. Na podzim jsme zvládli některé těsné souboje, kdy jsme dokázali zvítězit o branku. Prostějov nebo Holešov ale byly přeci jen o něco dál. Stát se ale ještě může cokoliv, a kdyby se podařilo zopakovat bodový zisk, byl bych maximálně spokojen,“ přeje si protivanovský lodivod.