Není tomu tak dávno, co obránce David Jurásek a útočník Filip Žák nastupovali v dresu prostějovského eskáčka ve druhé nejvyšší soutěži. Svými skvělými výkony si řekli o posun do nejvyšší soutěže a nyní se oba hráči dostali i mezi čtyřicet hráčů, kteří získali hlasy od sportovních novinářů v tradiční anketě Zlatý míč. Filip Žák získal dva hlasy a David Jurásek otevírá třetí desítku se ziskem 33 hlasů.

 

Před rokem a půl byl David Jurásek ještě hráčem Prostějova, kam dorazil o rok dříve ze Zbrojovky Brno. Brzy se vypracoval ve stabilního člena základní sestavy a svými výkony velmi pomohl ke spanilé jízdě za konečným třetím místem. Po sezóně přešel do Mladé Boleslavi a po půl roce už zamířil do Slavie Praha, kde si vybudoval silnou pozici. Ve Zbrojovce s ním přitom už nepočítali.

Filip Žák dorazil za koučem Jarošíkem před startem minulého ročníku a na podzim potvrdil pověst kanonýra – stal se nejlepším střelcem mužstva. Během zimní přestávky si jej stáhl kouč do Teplic, kam se z Prostějova přesunul. Během roku se tak ze třetí ligy ocitl v nejvyšší soutěži a Teplicím pomohl k záchraně v soutěži.

Vládcem ankety je po podzimní části brankář mistrovské Viktorie Plzeň Jindřich Staněk, který má náskok před druhým Antonínem Barákem a třetím Tomášem Součkem. Kromě dvojice bývalých hráčů Prostějova bodoval i rodák ze Skalky Mojmír Chytil, který se ziskem 52 hlasů je na průběžném sedmnáctém místě.