Přípravná utkání týmu 1.SK Prostějov jsou již známá. Klub na svých internetových stránkách uveřejnil seznam plánovaných zápasů pro zimní přípravu, která začne prvním společným tréninkem 9. ledna. Už týden nato čeká svěřence kouče Pavla Šustra první soupeř, když na Hanou dorazí Banská Bystrica, účastník nejvyšší slovenské soutěže. Utkání se uskuteční 17. ledna.

Doma pak ještě eskáčko přivítá Líšeň (21. ledna), Kroměříž (3. února) a Uničov (18. února). Venkovní zápasy odehrají Prostějované 27. ledna v Karviné, dále je čekají zápasy s rezervou Sigmy Olomouc (11. února) a také s Třincem. Zde bylo stanoveno datum odehrání na 25. únor, místo ale ještě není známé.

Pro Prostějov soupeři znamenají mix prvoligových až třetiligových soupeřů. Z těch, které běžně potkává v mistrovských utkáních, jsou to Líšeň, Třinec, Karviná a Olomouc „B“. Třetiligový Uničov je již klasickým soupeřem Prostějova. Soupeři se nicméně ještě mohou měnit, už v minulosti se stávalo, že některá utkání odpadla nebo došlo na změnu soupeře. V zápasech zimní přípravy by se pak měli ve velkém ukázat hráči přijatí na zkoušku, a to včetně mladíků Karla Spáčila nebo Jakuba Vyhlídala.