Zimní přestávka pro fotbalisty Prostějova je definitivně u konce a dnes, tj. v pondělí 9. ledna, už se mužstvo opět schází v kompletním složení na startu přípravy před jarní částí F:NL.

Řečí čísel se sešla zhruba o třetinu obměněná sestava, než tomu bylo v podzimní části. Z hostování se do mateřských klubů vrátila čtveřice hráčů a potvrzen je odchod Kušeje (Mladá Boleslav) i Zapletala (Dukla Praha). Posilou je naopak exlíšeňský Martin Rolinek a o smlouvu v Prostějově na startu přípravy zabojuje pětice nových jmen.

 

„Co se týče odchodů, tak tam je už vše dotaženo s Mladou Boleslaví, kam zamířil Vasil Kušej. Druhým odchodem na další půlrok je Michal Zapletal, kde se už jen řeší formality a sám hráč začne přípravu v Praze. Odešli také čtyři hráči, kteří zde byli na hostování. Největší zájem o prodloužení jsme měli u Šimona Šumbery, ale s Líšní a jejich podmínkami se nám nepodařilo dohodnout,“ prozradil před startem přípravy Ladislav Dudík, sportovní ředitel 1.SK Prostějov.

Jedinou potvrzenou posilou pak naopak nadále zůstává jen Martin Rolinek, který dorazil z Mladé Boleslavi za Kušeje. V nedávné minulosti tento odchovanec brněnské Zbrojovky úspěšně působil v Líšni. Kouči Šustrovi se ale budou v rámci zahájení přípravy hlásit i další hráči. Jak již Večerník informoval, jedním z nich je brankář Luděk Vejmola, jenž strávil poslední období v Zápech a během své kariéry si prošel i Baníkem Ostrava. Hlásit se bude i střední záložník David Moučka, kmenový hráč Vyškova a útočník Adam Vlasák, který na podzim zvládl ve třetí nejvyšší soutěži sedm branek.

K této trojici přibyli v posledním týdnu ještě dva. „Na zkoušku dorazil také Michal Dopater, což je ofenzivní hráč, může odehrát podhrota i oba kraje. Má stále platnou smlouvu v Ružomberku, ale poslední sezónu strávil po hostováních. Posledním na zkoušku je Šimon Gabriš. Stoper ročníku 2001, který hrál na Slovensku, ale jde studovat do Olomouce, tak nám byl doporučen manažerem. Rádi se na něj podíváme. Mládeží prošel na Slovácku a mohlo by se jednat o zajímavého hráče,“ doplnil k nováčkům na zkoušku Dudík.

V dalších týdnech přípravy se dá očekávat i příchod dalších hráčů, kteří by mohli do Prostějova dorazit na zkoušku. „Ještě to určitě někdo bude. Nyní se jedná o pět hráčů, ale nabídek od manažerů bylo daleko víc. Do toho ještě startuje liga už na konci ledna, takže se dá očekávat, že i tam budou ještě někteří hráči k dispozici. V případech neúspěšných zkoušek se tak budeme snažit vždy o další hráče doplňovat,“ přidal sportovní ředitel.

Svůj prostor dostanou v přípravě také mladí odchovanci. Velkou šanci na udržení v kádru má dle slov sportovního ředitele Karel Spáčil, který se v posledním půlroce vyhrál v Lipové a potvrzuje herní progres. Do přípravy se zapojí i Jakub Vyhlídal či David Zbožínek.