Jsme zpátky! Po novém roce, kdy se sportovní kluby slušně přivítaly se svými partnery i příznivci se na stránky Večerníku vrací tradiční a oblíbený seriálu FOTBAL EXTRA. Zatímco v úvodních třech dílech jste se dočkali souhrnů všech mužských i mládežnických soutěží spadajících do místního regionu a jejich tabulek za podzimní část sezóny 2022/2023, ve čtvrtém případě už jsme se vrhli do podrobnějšího hodnocení jednotlivých vyslanců prostějovského regionu na zelených trávnících.

Jako obvykle postupně přinášíme podrobné informace z jednotlivých soutěží. Tedy komentář, statistiky, tabulky, ale také hlasy trenérů, funkcionářů a hráčů. Zprvu jsme se věnovali ženám v kopačkách, minule došlo na jejich souputníky z prostějovského eskáčka. Tentokrát dostane prostor Krajský přebor.

Nejvyšší soutěž Olomouckého KFS je pro fanoušky z Prostějovska nemalým lákadlem. A aby ne. Po letech, kdy zde byly pouze dva celky, v něm najednou působí hned čtyři. Navíc se přidali Kostelec na Hané a Konice, která se po dlouhých letech snaha dočkala postupu. A právě Koničtí jsou na tom ze čtveřice celků z regionu nejhůře. Naopak se dařilo zbylým celkům. V lepší polovině tabulky je Lipová i již zmíněný Kostelec. A o úplné čelo se dlouho v podzimní části spěšně rvali fotbalisté Čechovic. A právě těmto dvěma klubů je věnována první část z nejvyšší krajské soutěže.

V polovině listopadu každopádně začala dlouhá zimní pauza. Ani v ní však díky seriálu FOTBAL EXTRA o dění na trávnících a také v zákulisí nepřijdete. Už příště dojde na druhou část Přeboru Olomouckého KFS, v dalších dílech bude následovat souhrn podzimního dění v I.A třídách a poté v I.B třídách, abychom se podívali pod pokličku jednotlivých klání Okresního fotbalového svazu Prostějov a na závěr probereme i mládežníky, kteří jistě chtějí v brzké budoucnosti hrát prim na regionálních trávnících.

Dlouhý zimní odpočinek od fotbalových soutěží vám tak pomůžeme vyplnit zajímavostmi a hodnocením vašich oblíbených celků, ale i třeba nedalekých rivalů. Scházet pak samozřejmě nebudou ani novinky v podobě přestupů či změn, které se v kádrech během nadcházející čtyřměsíční pauzy objeví. Teď už se spokojeně usaďte, dejte si něco dobrého a zahloubejte se do světa fotbalu v našem regionu.

 

Šestý díl tradičního seriálu FOTBAL EXTRA najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO VečernÍKU, který je v prodeji od pondělí 9. ledna