První půlrok ve skupině „A“ I.A třídy Olomouckého KFS má za sebou i Plumlov. V něm mužstvo pod vedením hrajícího kouče Karla Frantíka střídalo lepší výsledky s těmi horšími. Daleko silnější se ukázalo před vlastními fanoušky, kde získalo většinu bodů. Hráči se také stali remízovými králi podzimu, protože jako jediní jich mají na svém kontě hned šest. K většímu bodovému zisku pak dle slov kouče scházela konzistentnost výkonů. Do jarní části jsou možné změny v kádru. Prvořadým cílem bude pro Plumlov klidný střed tabulky. 

„S podzimní částí jsem spokojen tak z poloviny. Z pohledu tabulky to sedmé místo bereme jako dobré, že jsme v poklidném středu, ale když se na ni podíváme, tak je to neuvěřitelně našlapané, na předposlední celek máme jen čtyři body, což není ve fotbale nic. Věděli jsme, že nás budou čekat zcela noví soupeři, bylo to určitě i o poznávání. V tomto si myslím, že nás čeká ještě náročnější jarní část,“ vracel se k podzimní část hrající kouč Karel Frantík.

Pohled na tabulku pak jeho slova jen potvrzuje. Od čtvrtého do posledního místa je rozdíl jen deseti bodů a každá ztráta či výhra mohou znamenat větší posun. „Domnívám se, že se těsné rozestupy ani během jarní části nezmění, budeme si tak muset dát pozor, hlavně se ohlížet pod sebe. Určitě tak budeme chtít docílit toho, abychom si udrželi náskok a sezónu nemuseli dohrávat ve stresu,“ nastínil k ambicím do jarní části kouč.

Plumlov se stal na podzim králem remíz a spokojen mohl být hlavně s domácí bilancí, kde získal hned čtrnáct bodů. „Cílem od začátku sezóny bylo doma pravidelně bodovat. S tím mohu být spokojen. Myslím si, že jsme předváděli i dobré výkony. Horší to pak ale bylo kolikrát venku, kdy jsem někdy až nechápal… Určitě se do toho promítlo i to, že jsme museli často lepit sestavu. Máme tu nevýhodu, že se kádr sestává z řady policistů, hasičů a dalších, kteří mají směny, stává se tak, že na zápas nemohou. Na druhou stranu ale dostali šanci i naši mladí hráči, ty musím pochválit, jak se s tím popasovali. Výkony ale potřebujeme předvádět konzistentní, jestli chceme bodový zisk ještě zlepšit během jarní části,“ doplnil k podzimu Frantík.

Se společnou přípravou začali hráči v pátek, kdy je čekal první hromadný výběh. Trénovat by nyní měli třikrát v týdnu a každý z tréninků bude mít své zaměření. „V úterý budeme chodit v Plumlově do tělocvičny, kde se budeme soustředit na kruhové tréninky. Na čtvrtky máme rezervovanou umělku v Prostějově a pátky budou patřit výběhům. Do toho nám pak přibydou ještě přáteláky. Pokud se budeme scházet v dobrém počtu, věřím, že budeme dobře připraveni,“ prozradil k plánům letošní přípravy lodivod.

Do jarní části by mohla přijít i jedna citelná ztráta v kádru. „Zájem je o Karla Fajstla, u kterého je možné, že se objeví v krajském přeboru. Pro naši obranu by to byla velká ztráta. Připravovat s námi by se naopak měl David Kolář, tam uvidíme, zda se nám jej podaří získat. Jedná se ale o útočníka, budeme tak muset případně řešit náhradu i do defenzivy,“ dodal závěrem Karel Frantík.

Další díl tradičního seriálu FOTBAL EXTRA zaměřený na skupinu "A" I.A třídy Olomouckého KFS najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 23. ledna