V tomto týdnu čekali na hráče Prostějova především tréninkové dávky, které zakončil sobotní už třetí přípravný duel na půdě Karviné. Po něm také proběhlo společné jednání vedení klubu s trenérským týmem, po kterém je jasno o novinkách do dalších týdnů. Dva hráči se po zkoušce loučí a na Karla Spáčila pravděpodobně čeká anabáze ve třetí lize. Novou akvizicí by se naopak mohl stát ofenzivní záložník, který by měl dorazit z nejvyšší soutěže.

Po návratu z Karviné se rozhodlo o dalších pohybech v kádru. Ze zkoušky se zpátky do svých klubů vrací dvojice Adam Vlasák a Jakub Emmer. Prvně jmenovaný byl ještě minulý týden blízko k přesunu do Prostějova. Emmer se naopak do Teplic vrací už po necelém týdnu v Prostějově. „Oba hráče jsme už vrátili klubům, protože trenéry nakonec nepřesvědčili. Řešíme ještě, co dále s Davidem Moučkou, protože trenéry zatím také úplně nepřesvědčil. Je ale z Vyškova a má to tak kousek, takže je možné, že ještě bude pokračovat. Jednat budeme nyní s Vyškovem a uvidíme,“ prozradil Ladislav Dudík, sportovní manažer 1.SK Prostějov.

V sobotu scházel v Karviné také mladík Karel Spáčil, který v tu dobu absolvoval utkání za Blansko, kde by mohl na jaře působit. „Karel udělal na trenéra dojem, takže po dohodě trenérů uvidíme, zda se ještě vrátí k nám, nebo bude pokračovat v Blansku. Do jarní části bychom ho rádi ale posunuli do třetí ligy, aby měl kvalitní herní vytížení. V Blansku je kvalitní kouč a hostování si tak dovedeme představit,“ uvedl Dudík k odchovanci klubu.

Prostějovskému vedení se v prvním duelu po příchodu velmi líbil Tomáš Malec, který ukázal své přednosti na pozici hrotového útočníka. I díky příchodu tohoto zkušeného hráče se tak vedení přiklonilo k uvolnění Vlasáka.

Ohledně příchodů se nyní řeší jediné jméno, které by mohlo naskočit už v příštím týdnu. „Jednat by se mělo o hráče do středu hřiště, který je spíše ofenzivnějším typem. Jméno ale zatím prozradit nemůžu, protože ještě není vše stoprocentně jisté. Jde o hráče z nejvyšší soutěže, takže se tam případně budou muset řešit i finanční kompenzace,“ navnadil fanoušky sportovní manažer prostějovského eskáčka.