Čtvrtý přípravný zápas fotbalistů 1.SK Prostějov se blíží. Tentokrát se hráči Pavla Šustra utkají s Kroměříží, která hraje Moravskoslezskou ligu mužů (MSFL). Fanoušky ale potěší nejen pouze soupeř, ale také dvě důležité skutečnosti. Jednak se utkání odehraje na umělé trávě v Olympijské ulici v Prostějově a jednak je páteční zápas v plánu až na podvečer, utkání by mělo začít v 17.00 hodin.

Pátečním soupeřem bude mužstvo ze třetí nejvyšší soutěže, kde však aktuálně platí za jednoho z lídrů. Po podzimní části MSFL je Kroměříž na prvním místě, i když s náskokem pouhých dvou bodů. Přesto tato sezóna Hanákům mimořádně sedí a proslýchá se, že postupu do FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY by se rodiště majitele Baníku Ostrava Václava Brabce nebránilo. Paradoxně právě rezerva tohoto prvoligového klubu mu má být největším vyzyvatelem.

Ani ty předešlé nebyly pro Kroměříž nijak špatné. Po roce 2014 nebylo mužstvo na horším než sedmém místě. Najdeme jen málo týmů, které by se v MSFL držely tak dlouho. A Hanácká Slavia byla po přelomu milénia dokonce i krátce ve druhé lize.

Ale zpět do současnosti. Kroměříž se může pochlubit kvalitním útokem i obranou – ofenzivu má nejlepší v soutěži, defenzivní činnost pak druhou nejlepší. V posledních čtyřech zápasech navíc bodovala, naposledy s taktéž silným Uničovem.

Když se podíváme na soupisku Kroměříže, najdeme v ní zejména hráče kolem pětadvaceti let. Mnoho hráčů už má také něco odkopáno. Například Tomáš Jeleček tam hraje už sedmou sezónu, obránce Tomáš Matoušek, ve dvaatřiceti letech nejstarší hráč týmu, dokonce už osmou. Odchovancem je Michal Cupák, který zatížil účty soupeřů hned osmi trefami. Nic to ale není proti Šimonu Chwaszczovi, který zapsal na podzim už třináct branek. Pokud je vám jeho příjmení povědomé, nemýlíte se, nedávno krátce hrál i za Prostějov. Martin Surynek toho zase dost odkopal ve druhé lize. Kroměříži se zkrátka zdaří dát dohromady zkušenosti, dravost mládí i klubovou věrnost. Bude to tento pátek skutečně zajímavý střet.