Ve čtvrtém přípravném utkání se fotbalisté Prostějova znovu představili před domácím publikem, když hostili soupeře z Kroměříže, který po podzimní části vévodí třetí nejvyšší soutěži. Souboj dvou rozdílných poločasů dlouho vypadal, že skončí bez branek. Až v samém závěru se ale podařilo hostům vstřelit jedinou branku zápasu a z tohoto přípravného duelu si tak na nedalekou cestu odvezli cenný skalp.

Větru a dešti neporučíte, o čemž se na vlastní oči přesvědčili hráči i fanoušci především v úvodních dvaceti minutách, které poznamenalo počasí, že by ani psa ven nevyhnal. Silný vítr a déšť podporoval v úvodním dějství hlavně hosty, kteří i s jeho pomocí byli aktivnějším mužstvem a domácím dělalo problémy se vůbec proti poryvům dostat z obrany. Postupně ale vítr ustával, a i eskáčko se dostalo do hry. V největší šanci domácích první půle ale vytáhnul brankář Dostál dva vynikající zákroky proti Malcovi a dorážce Chvěji. Na opačné straně se zase zaskvěl Krynskyi proti hlavičce Surynka.

Ve druhé půli se obraz hry změnil a Prostějov byl jednoznačně aktivnější, jenže z řady šancí se jim skórovat nepodařilo. Blízko byl Bartolomeu či Mach, který napálil tyč. Za záda brankáře se míč přeci jen jednou dostal, ale Malec jej do sítě poslal rukou, čehož si pozorný sudí všimnul. Hosté se víceméně ve druhé půli bránili, ale krátce před koncem se jim po sražené ráně nabídla velká možnost, kterou využil osamocený Jambor a rozhodl utkání ve velmi chladném pátečním podvečeru.