Hned dva kluby z Fortuna:Národní ligy oznámily minulý týden posily z Afriky. Karviná a Táborsko oznámily nové hráče, kteří mužstvo přinejmenším do konce ročníku posílí.

V případě Karviné se jedná o Kelvina Owusu Boatenga. Dvaadvacetiletý útočník je původem z Ghany. V posledních letech hrál ale v zahraničí. Nastupoval třeba v portugalském Portu, také v týmu Aves. Krátce hrál nejvyšší portugalskou ligu. Mnohem více času, dvě sezóny, odehrál v Trnavě. Tam se i pětkrát gólově prosadil, často pak nastupoval do základní sestavy. Boateng bude zatím v Karviné na půlročním hostování. V útoku by měl působit společně s veteránem Michalem Papadopulosem a naopak mladíkem Kacperem Zychem.

Posilu původem z Afriky ohlásili také v Táborsku. Tam se přesouvá dvacetiletý záložník Alioune Sylla. „Je to hráč, který dobře zvládá herní situace jeden na jednoho. Jeho výhodou také je, že je obounohý, takže se dá použít na více místech v sestavě,“ řekl pro klubový web trenér Roman Nádvorník. Sylla si nedávno mohl zahrát ve Francouzském poháru. A dosud působil ve Francii. Zájem o hráče měl klub už dříve.

Pro oba celky se může jednat o vítané posily. Oba jsou totiž za očekáváním. Karviná je, coby jeden ze spolufavoritů, až pátá. Táborsko je dokonce deváté. A právě zejména Táborsko určitě najde využití pro útočněji laděného hráče. Za podzim nastřílelo pouhých patnáct branek.