Nováček I.B třídy Olomouckého KFS, který v loňské sezóně prosvištěl Přeborem OFS Prostějov, bude mít na lavičce už třetího muže v průběhu této sezóny. Po Vítu Hochmanovi a Petru Matysovi přichází bývalý skvělý fotbalista a zkušený lodivod Pavel Zbožínek, který na Prostějovsku naposled působil v Určicích. Nyní se na brodeckou adresu přesouvá ze štace v Lutíně, kde vedl místní dorostence.

 

V Brodku u Prostějova měli o služby Pavla Zbožínka zájem už v polovině září, když skončil kouč Hochman. „V kontaktu jsme byli, ale já byl nadále koučem dorostů v Lutíně, které jsem nechtěl ze dne na den opustit. A v Brodku se řešilo nové vedení a řada dalších věcí. Čekali jsme tak, zda zájem o koncepci zůstane u všech jednotný, byli jsme i nadále v kontaktu. Po konci podzimní části jsme se tak dohodli a jsem za to rád, protože se mi líbí, jakým jde klub směrem. Má správně nakročeno k zajímavé budoucnost,“ nastínil kouč, jak vypadala jednání, která se úspěšně dotáhla po skončení podzimní části. 

V Brodku u Prostějova nepůjde jen o výsledky celku. Nový kouč chce pracovat na řadě věcí, které mohou mít pozitivní dopad na další roky. „Chceme pracovat koncepčně na všech faktorech, které mohou pomoci dostat klub na vyšší úroveň. Prioritou je kvalitní základna mládeže, která postupně získává stále větší herní vytížení i u mužů. V tomto ohledu budeme chtít i nadále pokračovat a předávat všem potřebné informace, aby na sobě mohli co nejlépe pracovat. Mentálně je na nich vidět, že se chtějí posouvat a neusnuli na vavřínech po postupu. Je to velmi důležité a zároveň i zavazující, což mě velmi láká,“ doplnil nový lodivod, který si soutěžní premiéru odbyde 2. dubna na domácí půdě proti regionálnímu soupeři z Vrchoslavic