Ve čtvrtek odpoledne se vedení klubu a členové realizačního týmu i kádru sešlo s novináři. Na tiskové konferenci došlo na zhodnocení končící zimní přípravy ale také plány. A to nejen do další sezóny. Jak ale připustilo vedení, ne všechny plány, s kterými šlo do zimy, se vyplnily.

„Nevím, zda jsme to až tak moc obměnit chtěli. Ale tak se to zkrátka vyvinulo. Že skončí Luboš Machynek, s tím jsme i počítali. Ale že bude končit David Gáč, to jsem nečekal,“ konstatoval předseda klubu František Jura, který se tradičně ujal prvního slova.

Tým nakonec zaznamenal devět odchodů, sedm příchodů a v případě Martina Vlachovského jeden návrat po půlsezóně. Odešli hráči na hostování jako Ali-Abubakar, Kohoutek, Šumbera, Ščedryi. Kariru ukončili David Gáč a Lubomír Machynek, na přestup odešel Vasil Kušej a na hostování Solomon Omale a Michal Zapletal. „V kádru byl opět velký pohyb,“ uvedl Jura. A pokračoval: „Budujeme kádr s dlouhodobou perspektivou. Takže minimálně dva, tři roky bychom jej chtěli držet pohromadě,“ vyjádřil se. Tým posílili naopak záložníci David Moučka z Vyškova, Martin Rolinek z Karviné, Gouamene Dano z Blanska, brankář Luděk Vejmola z Mladé Boleslavi či útočník Tomáš Malec. Ten se dá směle označit za světoběžníka, hrál v půltuctu zemí.

Klub se na tiskové konferenci věnoval plánům. Do další sezóny i dlouhodobým. Za cíl označil František Jura hru v klidných vodách tabulky. A do dvou let boj v baráži. A po herní stránce? „Hlavně doma chceme hrát atraktivní, bojovný a náročný fotbal,“ poznamenal. Hodně se ale mluvilo o přípravě. Ta přinesla ne vždy povedené výkony nově skládaného týmu. „Na základě výkonů a výsledků u mě nepanuje velká spokojenost,“ řekl mimo jiné kouč Pavel Šustr. Uvedl kromě toho i velkou marodku, která se ani letos týmu nevyhnula. Přesto se tisková konference nesla v uvolněném duchu: předseda si rýpl do Malce, že od něj očekává aspoň deset branek. Ten zas ocenil, že po defenzívě a nakopávání v Polsku si zas zahraje nohama. „Já začínám,“ zaznělo zas od Vejmoly, který má 28 let a může na Hané restartovat kariéru. Hovořilo se ale i o stavbě nového stadionu. František Jura zmínil až tři etapy. Z nichž první by mohla začít po sezóně. Šlo by o investici za zhruba 200 milion korun se zázemím pro hráče, tribunou pro více než čtyři tisíce lidí nebo posunutím hřiště více směrem k ZŠ E. Valenty. Nyní se čeká na vyjádření k dotaci od Národní sportovní agentury. „Třeba v jiných městech se hovoří o půl miliardě. V tomhle případě by šlo o dvě stě milionů. A pokud by půlka z toho byla z dotace, tak si takovou investici obhájím,“ konstatoval Jura.