V sedmnáctém díle seriálu FOTBAL EXTRA poprvé zabrousíme do III. třídy OFS Prostějov, která má za sebou taktéž úspěšně odehranou podzimní část. Jako první přijde na paškál její „A“ skupina, hned po ní bude následovat i druhá grupa. Obě soutěže začínají shodně v polovině dubna. Dnes se tak můžete těšit na krátké zhodnocení od účastníků třetí třídy, kromě něj i na rozhovor s koučem podzimního půlmistra.

V předchozích patnácti dílech jsme se kromě ohlédnutí za podzimními výkony prostějovského eskáčka věnovali i regionálním zástupcům v krajském přeboru, následovaly krajské soutěže Olomouckého KFS a nejvyšší okresní soutěže, které má za sebou již své první jarní kolo, které jsme dokončili v rámci minulého vydání. Pokaždé nechybí ohlédnutí od trenérů či funkcionářů, exkluzivní rozhovory, tabulky, hráčské statistiky či redakční komentář. A stejně tak se můžete těšit ještě v dalších týdnech, protože po prvním náhledu do třetí třídy přijde ještě druhý díl. Následně nebude chybět ani zmínka o mládeži, jež už v drtivé většině své jarní boje začala.

V rámci „A“ skupiny třetí třídy to letos od začátku vypadá, že na první příčku mohou mít zálusk jen dva celky. Kromě vedoucí rezervy Čechovic je to ještě Tištín, jenž po loňském sestupu nechce mluvit o postupu. Je tak celkem snadné uhodnout, kdo by měl v příštím roce čeřit vody v okrese. Další kluby postrádají potřebnou kvalitu a často je to také boj o počet hráčů.

Kromě našeho tradičního fotbalu extra ale tento týden nechybí už i klasické reporty z utkání společně s ohlasy trenérů z nejvyšší krajské a okresní soutěže, které napsaly o uplynulém víkendu první kapitolu. A jak jsme již zmínili, i v dalších týdnech se můžete těšit na vše podstatné kolem fotbalového dění v našem regionu.

Nyní už se ale pohodlně usaďte a pusťte se do dnešního dílu seriálu FOTBAL EXTRA s pořadovým číslem.

 

Sedmnáctý díl tradičního seriálu FOTBAL EXTRA vám přináší pohled do III. třídy, skupiny "A" OFS Prostějov, který najdete v tištěném vydání Večerníku, které vyšlo v pondělí 27. března