Ani tentokrát vás o pravidelnou dávku fotbalových novinek před startem jarní soutěže neochudíme. Dnešním osmnáctým dílem FOTBAL EXTRA dosahuje jisté plnoletosti, která je však jak známo nikoliv koncem, ale teprve odrazem do života. Proto i vy se můžete i nadále těšit na pořádku dávku exkluzivních materiálů.

Stejně jako v minulém klání, tak i dnes zabrousíme do III. třídy pod hlavičkou OFS Prostějov, tentokrát se však zaměříme na skupinu „B“, která stejně jako její jižní grupa odstartuje podzimní boje už o příštím víkendu. Ani dnes tak nebude chybět redakční komentář, tabulky, ale ani rozhovory a ohlasy trenérů. A příště vám přineseme los jarních částí obou skupin.

Pojďme tradičně nahlédnout trochu do minulosti. V předchozích sedmnácti dílech jsme se kromě ohlédnutí za podzimními výkony prostějovského eskáčka věnovali i regionálním zástupcům v krajském přeboru, následovaly krajské soutěže Olomouckého KFS a nejvyšší okresní soutěže, které mají za sebou již své druhé jarní pokračování. V minulém vydání jsme se zaměřili už na třetí třídu, kde jsme si nejprve vzali na paškál skupinu „A“. Pokaždé nechybí ohlédnutí od trenérů či funkcionářů, exkluzivní rozhovory, tabulky, hráčské statistiky či redakční komentář. A stejně tak se můžete těšit ještě v dalších týdnech, protože po druhém náhledu do nejnižší mužské soutěže přijdou na řadu opět ženy, kde se podíváme na novinky před startem jarní části. Druhá polovina bojů něžného pohlaví v kopačkách přitom odstartovala odvetné boje již o uplynulém víkendu. Los skupiny „B“ MSDŽ bude taktéž součástí povelikonočního čísla.

Nyní již k dnešnímu servisu. Třetí třída ve skupině „B“ letos přivítala tři nováčky. Kromě sestupujících celků Ptení a Jesence-Dzbelu pak hned o dvě soutěže skupinu doplnila i rezerva Konice, která se po delší odmlce vrátila na fotbalovou mapu. Od začátku si vytkla jasný cíl, kterým je postup mezi regionální smetánku, k čemuž už po podzimu nemá příliš daleko. Druhou příčku drží Kladky, které po nepříliš vydařené sezóně opět stoupají vzhůru, a třetí místo zatím drží ve Ptení. Nedá se příliš očekávat, že by se během jarní části něco především v boji o postup dramaticky měnilo.

Kromě tradičního přídavku pak nes už nechybí ani víkendové fotbalové zpravodajství ze všech mužských i ženských soutěží s regionální účastí tak, jak jej znáte, protože o uplynulém víkendu se k fotbalistům prostějovského eskáčka, krajského a okresního přeboru přidali i hráči I. tříd. (čtěte na stranách 28 až 32 – pozn.red.). Dnes tak o řadu fotbalových zajímavostí nouze vážně nebude. Nyní se ale už pohodlně usaďte a projděte si poslední mužskou část FOTBALU EXTRA s pořadovým číslem osmnáct.

 

Osmnáctý díl tradičního seriálu FOTBAL EXTRA vám přináší pohled do III. třídy, skupiny "B" OFS Prostějov, který najdete v tištěném vydání Večerníku, které vyšlo v pondělí 3. dubna