Už třetí desítku tradiční dávky fotbalových novinek otevíráme v dnešním vydání. Během této doby jste mohli narazit na všechny mužské i ženské celky, které se ve fotbalovém prostředí nadále pohybují, a už se přesouváme k mládeži, a to od fotbalového eskáčka až po soutěže pod hlavičkou OFS Prostějov. Než se tak ale stane, musíme ještě splnit jeden slib, který jsme vám také dali. Tentokrát se totiž zaměříme na přestupy hráčů, kteří pro jarní část změnili své působiště a rozhodli se pokračovat jinde. A jak tomu bývá, někdo si polepšil, někdo zase pohoršil, ale i to fotbal přináší.

V uplynulých dvou desítkách jednotlivých součástek jsme pro vás připravili kompletní statistický servis za podzimní část 2022/2023. Nechyběl ani pohled do soutěže něžnějšího pohlaví, který proběhl po podzimu i před startem jara. Přišlo pochopitelně ohlédnutí za tím, jak se dařilo fotbalovému eskáčku, a svůj prostor dostali samozřejmě také všichni regionální zástupci napříč krajskými a okresními soutěžemi mužů. Pravidelně se v každém dílu můžete těšit na komentář, ohlasy trenérů, funkcionářů, ale i některých hráčů. Nejinak tomu bude i u avizované mládeže, kdy startujeme v příštím čísle.

Teď ještě zpátky k dnešnímu vydání. V rámci velkého přehledu tedy všem přívržencům nejpopulárnější hry světa přinášíme přestupy, které se udály od nejvyšší krajské soutěže až po okresní přebor. A kdo čekal klidnou zimu, ten se mýlil. Letos většina klubů přes zimu nezahálela a snažila se své kádry v tomto období posílit. Kdo se nakonec stane vítězem přestupového období, však napoví až jarní část.

 

Již jednadvacátý díl tradičního seriálu FOTBAL EXTRA shrnuje změny v kádrech regionálních klubů. Najdete jej v tištěném vydání Večerníku, které vyšlo v pondělí 24. dubna