Trénovat nemůžou, hrát nemůžou. I přes tyto komplikace ale fotbalové kluby pomalu začínají řešit, s kým mohou počítat a s kým ne. První novinky tak přišly třeba z Konice. Tamní klub je na druhém místě 1.A třídy skupiny A. Dlouhodobě se přitom netají s postupovými ambicemi. Tým se ale musel vyrovnávat s řadou zranění. „Můžu říct, že Roman Krása už začal trénovat po zlomenině nohy,“ uvedl Petr Ullmann, trenér týmu. Už před koncem podzimní části se zdravotně dal dohromady Luděk Knoll.

Vyvstaly ale jiné problémy. Třeba v případě Tomáše Pěrušky. Do nového roku totiž vstoupil pošramocený. „Vážně se nám zranil Tomáš Pěruška, a to při tréninku. Minulý týden nám sdělili, že má přetrhané křížové vazy v koleni, tento týden ho čeká operace,“ uvedl Petr Ullmann. Pěruška přitom patřil k hráčům, kteří často nastupovali v základu týmu, na podzim odehrál téměř šest set minut. „Vypadá to teď minimálně na půlroční pauzu. Věřím ale, že do léta se už zapojí,“ doufá Petr Ullmann. Ten je naopak spokojený, že v týmu zůstává David Holub. „Zájem o něj projevily Kralice i Dolany. Poprosil jsem ho ale, zda by nám na jaře v nepřítomnosti Pěrušky nepomohl. A svolil, za což jsem hodně rád,“ dodává trenér.

Otazník se však nadále vznáší nad asi největší hvězdou týmu, brankářem Patrikem Huňkou. Ten přiváděl soupeře k šílenství a podzim okořenil šesti čistými konty v řadě. „Udržení Huňky je pro mě prioritou. Bohužel není náš hráč a je o něj velký zájem, nejen ze strany mateřského Brodku u Přerova. Konečné rozhodnutí ale bude hlavně na hráči,“ míní konický trenér, kterému tak reálně hrozí, že přijde o nejúspěšnějšího brankáře soutěže. Do prvních zápasů přitom teoreticky zbývají jen týdny. „A 27. ledna bychom měli mít první přípravný zápas, s juniorkou Sigmy. I když uvidíme, jaká bude situace,“ naráží Petr Ullmann na řádění koronaviru.