Jarní část FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY dospěla do své poloviny. A Prostějov možná k nejdůležitějším zápasům v sezóně, bude v nich totiž pod novým trenérem odvracet hrozbu pádu o soutěž níž. Zápas s Jihlavou, který eskáčko na svém trávníku odehraje, tak bude velice důležitý. A může definitivně rozhodnout o tom, jak sezóna pro mančaft dopadne. Povzbudit tým trenéra Michala Šmardy můžete přijít do areáliu SCM Za Místním nádražím v Prostějově tuto sobotu 29. dubna od 17.00 hodin.

Do Prostějova přijede remízový král, a to bez přehánění. Z prvních pěti jarních duelů vytěžila Vysočina hned čtyři remízy. Na druhou stranu nutně potřebovala bodovat více. Vyrovnanost tabulky, kterou mimochodem tým z Jihlavy dokonale ukázal na výsledcích, nedává nikomu žádnou jistotu. Místo remíz nutně Jihlava potřebuje zapsat výhry. A to se nedaří. Naopak týmu nepomohla ani změna trenéra a přišla víkendová porážka na domácím trávníku s Duklou Praha 0:1.

Pokud se podíváme na sobotního soupeře eskáčka konkrétně, zaujmou dvě jména: Matúš Lacko a Lukáš Zoubele. Slovenský záložník má četné zkušenosti z první a druhé ligy, v lize oblékal třeba dres Znojma a Brna. Druhý jmenovaný má rovněž četné ostruhy z nejvyšší soutěže, naposledy v ní ale startoval v sezóně 2018/2019 v dresu Jihlavy. Té zůstává věrný, hraje za ni už osmou sezónu. Hodně prostoru dostává mladý útočník Jakub Selnar, který sezónu ozdobil půltuctem branek. Hodně prostoru dostávají zahraniční posily jako Ogiomade nebo Araujo Wilson. Vůbec nejvíce minut pak odehrál obránce Filip Vedral, v bráně dostává nejvíce prostoru teprve třiadvacetiletý brankář Adam Jágrik.

Na závěr se podívejme na poslední vzájemné měření sil. Skončilo remízou, protože na branku soupeře ze 27. minuty reagoval krátce po změně stran Jan Schaffartzik. Další trefy už diváci neviděli. Co potká fotbalisty 1.SK Prostějov ve druhém vzájemném duelu sezóny?

Obránce Filip Vedral zase odehrál 2000 minut. Hodně vidět byla i šestice hráčů, která se už stihla nechat vykartovat. V bráně dostává nejvíce prostoru teprve třiadvacetiletý brankář Adam Jágrik. Čtyřikrát už vychytal svému týmu nulu.