Boj o postup z Přeboru OFS Prostějov 2022/2302 do krajské I.B třídy Olomouckého KFS 2023/2024 se dramatizuje. Ve šlágru 21. kola nejvyšší okresní soutěže dosavadní lídr tabulky TJ Sokol Vícov podlehl na vlastním trávníku průběžně třetímu TJ Sokol Vrahovice 1:2, čímž ztratil své vedení a přepustil jej Olšanům. Zatímco vítězové cenným nedělním triumfem oživili své naděje ještě atakovat úplné čelo.

Prudké ochlazení srazilo teplotu v místě dějiště pod deset stupňů Celsia, navíc na vícovské větrné hůrce silně foukalo. Za těchto na květen nezvykle nevlídných podmínek se během prvního poločasu hrál oboustranně opatrný fotbal s důrazem na zajištěné defenzivy a bez vyložených šancí.

Úvodní, spíš slabší střelu vyslal ve 4. minutě domácí Studený, gólman Vik bez problémů kryl. Potom byli směrem dopředu aktivnější hosté, za něž postupně vypálili v 11. nebezpečně Fabiánek, v 18. nad Hatle a v 19. slabě Bukovec. Načež patřil zbytek zahajovací části lídrovi tabulky. Jeho územní převaha i takticky vedená snaha otevřít skóre ale k ničemu zásadnímu nevedly. Pouze ve 21. sklepl Štěpánek ve vápně prudký centr na bránu bez dostatečné razance, tudíž si Vik bezpečně poradil. Stejně jako po půlhodině střetnutí, kdy u pravé tyče vyrazil dobře kopnutý přímák Vávry z velké dálky.

 

 

 

 

 

Přebor OFS Prostějov+; II. třída - 21. kolo

TJ Sokol Vícov - TJ Sokol Vrahovice 1:2 (0:0)

Branky: 79. Štěpánek - 48. a 70. Kalandřík. Rozhodčí: Procházka - Hubáček, Kovalský. Žluté karty: 17. Studený, 38. Rozsíval, 89. Kushnir - 24. Hatle, 35. Bukovec, 54. Doležel, 64. Olejník, 66. Vitásek, 80. Hanák, 92. Kratochvíl. Červená karta: 82. Hatle. Diváci: 147.

Sestava Vícova: Drčka - Ježek, Baránek, Vávra, Dostál - Rozsíval, Rajnoha, Pagáč, Kushnir - Studený, Štěpánek. Střídali: Kvapil, Šobr. Trenér: Miroslav Krutovský.

Sestava Vrahovic: Vik - Vitásek, Doležel, Olejník, Kratochvíl - Petík, Hanák, Hatle, Bukovec - Fabiánek, Kalandřík. Střídali: Klváček, Varga, Michalec. Trenér: Pavel Farný.

Pozápasové hodnocení trenérů

Miroslav KRUTOVSKÝ - TJ Sokol Vícov:

„Byl to zápas dvou rozdílných poločasů. V prvním jsme byli silnější na míči a měli herní převahu, ale žádnou vyloženou příležitost si nevytvořili. Soupeř byl hodně zalezlý vzadu, těžko jsme se dostávali přes jeho obranu do nějakého zakončení. Po přestávce jsme chtěli zvýšit aktivitu, ale bohužel místo toho brzy inkasovali dost smolný gól střelou z dálky, která zaplavala. Po obdržené brance jsme úplně ztratili tempo hry a iniciativu převzali hosté, kteří přidali druhou branku, při několika dalších šancích nás podržel Drčka. Potom se nám povedlo dát kontaktní gól a snažili jsme se vyrovnat, což se ale nepovedlo. V závěru to už byla z naší strany spíš jen křeč. Doplatili jsme na katastrofální začátek druhého poločasu, porážka je samozřejmě komplikací v boji o postup. Zbývá však ještě hodně kol a tak jako jsme teď ztratili my, můžou ztrácet i soupeři.“

Pavel FARNÝ - TJ Sokol Vrahovice:

„Věděli jsme, že dnešní zápas je ohledně možného postupu o bytí či nebytí. Po hodně nevydařeném vstupu do jara jsme se však snažili zůstat v klidu a tlak toho, že musí, přenechat vedoucímu soupeři. Zatímco naše nastavení dnes bylo takové, že můžeme. Nastoupili jsme s určitým taktickým záměrem, který se nám dařilo celý první poločas plnit. Do přestávky měla hra dost vyrovnaný průběh, byla spíš o bojovnosti. Hned na začátku druhé půle jsme však dali vedoucí gól, měli řadu dalších šancí, vstřelili druhou branku a mohli ještě víc. Potom domácí snížili kontaktním gólem, ale v závěru jsme jim už nedovolili vyrovnat. Tímto vítězstvím jsme se vrátili do boje o postup a přiblížili se čelu tabulky, kde jsme byli po podzimu. Na tohle ovšem nesmíme tolik hledět, důležité bude dál jít naplno do každého zápasu bez ohledu na to, proti komu nastoupíme a kolikátí jsme.“